Gündem Konya’da 5.1 paniği

Konya’da 5.1 paniği

09.11.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Konya’nın Meram ilçesinde dün saat 20.43’te 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 10.61 kilometre derinlikte gerçekleşen deprem, tüm kentte yoğun olarak hissedildi.

Konya’da 5.1 paniği

ANKARA Milliyet - Paniğe yol açan sarsıntı nedeniyle vatandaşlar sokaklara çıktı. Yurtlarda kalan öğrenciler de bahçeye çıkarken, trafikte yoğunluk yaşandı. Üzerlerine battaniye alan vatandaşlar uzun süre evlerine dönmedi. Beyşehir ilçesinde deprem sırasında 3. kattan aşağı inerken merdivenden düşen Ahmet Kılıç’ın kolu kırılırken, panik atak hastası iki öğrencinin de hastaneye başvurduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

AFAD’dan yapılan açıklamada, bölgede en büyüğü 2.8 olmak üzere 9 artçı depremin meydana geldiği, Kızılören, Küçükmuhsine ve Sefaköy’de birer metruk binanın yıkıldığı, bazı mahallelerde 37 binada çatlak oluştuğu yönünde ihbar alındığı aktarıldı. Açıklamada “Elektrik ve telefon hatlarına ilişkin herhangi bir sorun olmadığı bilgisi alınmıştır. Çevre ve Şehircilik ekiplerinin hasar tespit çalışmaları sürmektedir” denildi. Öte yandan depremin Ankara, Afyonkarahisar, Isparta, Antalya, Aksaray ve Karaman’dan da hissedildiği belirtildi.