Gündem Konya'da casus pelikan alarmı!

Konya'da casus pelikan alarmı!

10.10.2011 - 11:13 | Son Güncellenme:

Bir grup işadamı yaralı buldukları pelikanı casus olmakla suçlayıp, ayaklarından bağlayarak yetkililere teslim etti.

Konyada casus pelikan alarmı

Ereğli'de yaşayan, dağcılığa meraklı bir grup işadamı, ilçe yakınlarındaki Berendi Yaylası'nda yürüyüş yaparken 2 bin 500 metre yükseklikte yaralı bir pelikan buldu. Pelikanın üzerine monte edilmiş kayıt cihazı ve verici ile ayağında İbranice yazıların yer aldığını gören grup, vakit kaybetmeden yaralı pelikanı ilçe merkezine getirdi.

Haberin Devamı

Pelikanı bulan İnşaat Mühendisi Ahmet Yanaroğlu, "Berendi Yaylalarında yaklaşık 2 bin 500 metrede yaralı halde pelikanı bulduk. Göğüs ve kanatlarından yaralı olan pelikana yaklaştığımızda üzerinde güneş enerjisi ile çalışan bir verici ve ayağında İsrail'e ait paten olduğunu gördük. Gerek tedavi görmesi gerekse verici ve patenin neden takılı olduğu konusunda bir fikrimiz olmadığı için yetkililere teslim etmek üzere Ereğli'ye getirdik. Vericiden anladığımız kadarıyla pelikanın göç yollarının takip edildiği izlenimi bizlerde uyandı ama patenin ne amaçla takılı olduğunu bilmiyoruz" dedi.

İlçe Jandarma Komutanlığı ile görüşülerek yaralı pelikanın Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği'ne teslim edileceği öğrenildi.

Geçtiğimiz Ağustos ayında Afrika ülkesi Sudan'da, üzerinde İbranice yazıların yer alan ve ayağına takılı bir cihazla birlikte pelikan yakalanmış, İsrail'in bu kuşlar aracılığıyla ülkeyi izlediği iddia edilmişti. Bunun üzerine İsrail'deki İbrani Üniversitesi açıklama yaparak, kuşların göç yollarının takip edildiğini, casusluk faaliyeti yapılmadığını savunmuştu.