Gündem Korkutan patlamaya terör incelemesi

Korkutan patlamaya terör incelemesi

11.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kadıköy’de 4 katlı bir apartmanda biri çocuk  3 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamaya ilişkin terör incelemesi başlatıldı... Patlamanın yaşandığı dairede bomba veya  fason havai fişek üretildiği şüphesi üzerinde duruluyor...

Korkutan patlamaya terör incelemesi

Ferit Zengin / İSTANBUL - İstanbul Kadıköy’de Fikirtepe Mahallesi’nde 4 katlı bir binada pazar akşamı şiddetli bir patlama meydana gelmiş, ardından çıkan yangında 3 kişi yaşamını yitirmişti.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, binada saat 19.05’de şiddetli bir patlama meydana geldi, ardından çıkan yangın binanın ikinci ve üçüncü katlarını sardı. Çevrede büyük panik ve korku yaratan yangını vatandaşların bildirmesi üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Güçlükle söndürülen yangında üçüncü katta yaşayan Özbekistan uyruklu 68 yaşındaki M.K ile 10 yaşındaki torunu N.K. yaşamını yitirdi. Aynı aileden A.K. ise ağır yaralı şekilde kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Olayda ölen üçüncü kişinin kimliğinin ise henüz tespit edilemediği öğrenildi.

Yangın sonrası itfaiye, emniyet, AFAD ve İGDAŞ ekipleri binada geniş çaplı inceleme yaptı. Olaya ilişkin başlatılan soruşturma derinleştirilirken yangının Özbekistan uyruklu ailenin evinin alt katındaki dairede meydana gelen patlamayla başladığı öğrenildi. Yangından yaralı kurtulan A.K.’nın polise verdiği ilk ifadede patlamanın yaşandığı alt kat dairede fason ve kaçak olarak havai fişek üretildiğini söylediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Kriminal raporu bekleniyor

Olay yerinde incelemelerde bulunan İGDAŞ ve itfaiye ekipleri, patlamanın yaşandığı dairede doğal gaz bağlantısı olmadığını, yangının doğal gaz patlamasından değil, başka bir patlamayla başladığını raporladığı da öğrenildi. Olay yerinden toplanan numuneler Kriminal Laboratuvar’da incelemeye alınırken, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı patlamaya ilişkin resen soruşturma başlattı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da olayda terör bulguları olabileceği şüphesi üzerine ayrı bir inceleme başlattı.

Patlamanın kesin sebebinin tespiti için polis kriminal raporu bekleniyor.

O dairelerde doğalgaz yok

İstanbul Büyükşehir Belediye (Başkanı Ekrem İmamoğlu da patlamanın olduğu bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. İmamoğlu yaptığı açıklamada, “Binanın sağlam kalan tek dairesinde doğalgaz aboneliği var ve o aboneliğin olduğu dairede de hiçbir patlama yok. Diğer patlamanın olduğu ve büyük hasar alınan iki dairede de doğalgazla ilgili tesisat yok. Doğalgazla ilgili abonelik de yok. Tabii hayatını kaybedenler açısından üzgünüz. İçeride patlamalara neyin sebep olduğu adli tespitler yapıldıktan sonra netleşecek” diye konuştu.-GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul