Gündem ‘Köşeye sıkışınca itiraf etti’

‘Köşeye sıkışınca itiraf etti’

30.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Özçelik ailesinin avukatı savcının kan ve doku incelemesi isteyince Serbes’in kaza sırasında aracı kullandığını itiraf ettiğini öne sürdü...

‘Köşeye sıkışınca  itiraf etti’

Yazar ve senarist Emrah Serbes’in karıştığı ölümlü trafik kazasıyla ilgili itirafı öncesi, savcılığın emniyet kemeri izlerinin tespiti ve hava yastıklarındaki kan ve doku örneklerinin karşılaştırılması için İzmir Adli Tıp Kurumundan rapor istediği ortaya çıktı. İzmir-Aydın Otoyolu’nda 22 Eylül’de meydana gelen, 59 yaşındaki Ayhan Özçelik ve kızı 16 yaşındaki Zeynep Özçelik’in yaşamlarını yitirdiği kazayla ilgili soruşturma başlatan Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı, tutuklanan Kenan Doğru’nun aracın sürücüsü olup olmadığına yönelik olarak derinleştirdi.

Haberin Devamı

112’yi aramadılar

Yapılan incelemede, Doğru ve Serbes adına kayıtlı telefonlardan 112 Acil Sağlık ekibine çağrı yapılmadığı tespit edildi.

Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığınca 27 Eylül’de gönderilen yazıda, İzmir Adli Tıp Kurumundan tutuklu sanık Kenan Doğru’nun vücudu üzerinde emniyet kemerinin bıraktığı izlerin tespit edilmesi ve iki hava yastığından alınan kan ve doku örneklerinin karşılaştırılması istenildi. Kaza raporunda da aracın takip mesafesini korumadığı ve kusurlu olduğu yer aldı.

Kazada hayatını kaybeden baba ve kızın ailesinin avukatı Burcu Ece Güler, Serbes’in itirafı sonrası dilediği özrün aile tarafından kabul edilmediğini belirtti. Güler, şöyle konuştu: “Biz tüm delillerin toplanmasını talep etmiştik. Cezaevindeki Doğru’nun kemer izinin tespiti için adli tıptan randevu alınmıştı. Bunun üzerine hızlı şekilde bu itirafname çıktı. O yüzden zaten bu itirafın inandırıcı olmadığını biz çok rahat söylüyoruz. İstediğimiz delillerle köşeye sıkışmışlardı, bunun üzerine Emrah senaryo gibi itirafnamesini yaptı.”