Gündem Kosova’dan gelen paket cezaevinde

Kosova’dan gelen paket cezaevinde

13.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

MİT’in Kosova’da yakalayıp getirdiği FETÖ’nün üst düzey yöneticisi 6 kişi çıkarıldıkları mahkemede, ‘Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek’ ve ‘Uluslararası casusluk’ gerekçeleriyle tutuklandı

Kosova’dan gelen paket cezaevinde

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın, terör örgütü FETÖ’nün Balkan ayağına yönelik Kosova’da düzenlediği operasyonda yakalanan ve Türkiye’ye getirilen 6 şüpheli tutuklandı. Şüpheliler, “Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek” ve “Uluslararası casusluk” gerekçeleriyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

MİT’in, Kosova istihbaratıyla işbirliği içinde Türkiye’ye özel uçakla getirilen FETÖ’nün üst düzey isimlerinden olduğu belirtilen şüpheliler Cihan Özkan, Kahraman Demirez, Hasan Hüseyin Günakan, Mustafa Erdem, Osman Karakaya ve Yusuf Karabina emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin ardından önceki sabah İstanbul Adalet Sarayı’na gönderilmişti.

Eylemleri irdelendi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı, 6 şüpheliyi, “Silahlı terör örgütü yöneticiliği”, “Uluslararası casusluk” suçlarından tutuklanmaları talebiyle İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti. 6 şüpheli “Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek” ve “Uluslararası casusluk” suçlarından önceki gece saatlerinde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

Şüphelilerle ilgili mahkemeye sevk yazısında, Kosova’da faaliyette bulunan FETÖ yöneticisi oldukları iddia edilen şüphelilerin, örgüt faaliyeti kapsamındaki eylemlerinin irdelendiği yazıda, tüm şüphelilerin örgütsel bir tavırla suçlamaları inkâr ettikleri belirtilirken, örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in şüphelileri sahiplenerek ümit ve moral verici beyanlarda bulunmasının da şüphelilerin örgütle bağını ortaya koyduğu bildirildi.

Casusluk faaliyeti

Yazıda, şüphelilerin yurtdışı eğitim faaliyetlerinin gerçekte uluslararası alanda o ülkeler aleyhine casusluk faaliyeti niteliğinde olduğuna dikkat çekilerek, şüphelilerin “FETÖ yöneticiliği yapmak” ve “uluslararası casusluk” suçlarını işlediklerinin tespit edildiği vurgulandı.

Yazıda, şüphelilerden Cihan Özkan’ın Kosova’nın Gjkova yerleşim merkezindeki Mehmet Akif Koleji’nde 6 yıldır öğretmen olduğu ve savunmasında FETÖ’nün terör örgütü niteliğinde olduğunu kabul etmediğini belirttiği aktarıldı.

Sevk yazısında Hasan Hüseyin Günakan’ın, savcılıkça alınan ifadesinde üzerine atılı suçlamaları örgütsel tavırla inkâr ettiği, Kahraman Demirez’in de örgüte, örgüt liderine yönelik sorulara cevap vermediği ve İzmir’de kapatılan örgütle bağlantılı bir dersanede öğretmenlik yaptığının tespit edildiği vurgulandı.

Haberin Devamı

Usulsüz raporlar

Yazıda Mustafa Erdem’in Kosova’daki Gülistan Eğitim Kurumları adlı okulun müdürü olarak görev yaptığı ve Bank Asya’ya örgüt elebaşının talimatı sonrası 6 bin 300 lira para yatırdığının tespit edildiği, Osman Karakaya’nın kapatılan Kimse Yok Mu Derneği’ne üye olduğu, örgütün kumpas şeklinde planlayarak icra ettiği Ergenekon davası sürecinde, örgütün talimat ve politikaları doğrultusunda usulsüz raporlar tanzim ettiği belirtildi.

Yazıda şüphelilerden Yusuf Karabina hakkında ise ByLock kullanıcısı olduğu, ByLock içeriklerinde örgütün Kosova’daki faaliyetlerine yönelik birçok yazışması bulunduğu, Adıyaman’da ifadesi alınan şüpheli Kazım Avcı’nın Karabina ile ilgili, ‘Kosova’da muhasebeden sorumlu olarak görev yaptığı’ bilgisini verdiği ve Kosova’daki kolejde müdürlük yaptığı bilgilerine yer verildi.