Gündem ‘Kripto Faruk’un kardeşleri tutuklandı

‘Kripto Faruk’un kardeşleri tutuklandı

30.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kripto para borsası Thodex soruşturması kapsamında aralarında şirketin firari CEO’su Faruk Fatih Özer’in kardeşleri Güven Özer ve Serap Özer’in de bulunduğu 6 şüpheli tutuklandı. Hakimlik kararında, Özer kardeşlerin hesaplarına 3 yıl içinde milyonlarca lira para girişi yapıldığının tespit edildiği belirtildi.

‘Kripto Faruk’un kardeşleri tutuklandı

 

ELİF ALTIN İstanbul - Soruşturma kapsamında gözaltında olan 16 şüpheli dün adliyeye sevk edildi. Savcılığa çıkarılan 16 şüpheliden 3’ü, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Savcılık, 9 şüpheliyi tutuklanmaları, 4 şüpheliyi ise adli kontrol talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti. Sulh Ceza Hakimliği, aralarında Thodex’in kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer’in ağabeyi Güven Özer ile kardeşi Serap Özer’in de bulunduğu 6 şüphelinin “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “bilişim sistemleri banka ve veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” suçlarından tutuklanmasına karar verdi. Hakimlik, 7 şüpheli hakkında adli kontrol şartının getirilmesine hükmetti.

Haberin Devamı

Gizli yönetici

Hakimliğin kararında bazı şüphelilerin, firari Özer’in ağabeyi Güven Özer’in, Thodex firmasıyla bir bağı olmamasına rağmen işleyişinde aktif rol aldığı, şirketin gizli yöneticisi olduğu yönünde beyanlarda bulunduğu kaydedildi. Kararda, Güven Özer’in Paribu isimli yurt içi kripto para borsa hesabında yaklaşık 14 milyon 350 bin TL, BTCTÜRK isimli kripto para borsasındaki hesabında ise yaklaşık 8 milyon 552 bin 950 TL para giriş işlemleri tespit edildiği anlatıldı. Ayrıca Güven Özer’in bankalar nezdinde bulunan hesaplarına Koineks A.Ş. (Thodex) hesaplarından 6 milyon 717 bin 105 TL para transfer işlemi yapıldığının anlaşıldığı vurgulandı. Kararda, Güven Özer’in yurt içinde bulunan kripto para borsalarındaki hesaplarından, bankalardaki hesaplarına da 10 milyon 735 bin 506 lira para transferi yapıldığının tespit edildiği anlatılarak, “Şüpheli her ne kadar söz konusu hesapları kardeşi Faruk Fatih Özer’in kullandığını beyan etmiş ise de bu durumun hayatın olağan akışına uygun olmadığı, zira bir kimsenin bu kadar yüklü meblağlarda işlem yapılan hesaplardan haberdar olmamasının mümkün olamayacağı anlaşılmıştır” denildi.

Haberin Devamı

Kararda, şüphelilerin beyanlarında Serap Özer’in de şirketin finans ve muhasebe işlemlerinde aktif rol aldığını söylediklerini belirterek, Serap Özer’in Binance isimli yurt dışı kripto para borsasındaki hesabına 2018-2021’de güncel kurdan yaklaşık 125 milyon 560 bin lira değerinde kripto para giriş işlemlerinin tespit edildiği vurgulandı. Tutuklanan Güven Özer ile Serap Özer’in ifadelerinde suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi.