Gündem Kriz şapkalara teğet geçti

Kriz şapkalara teğet geçti

16.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngiltere’de Kraliyet ailesi ve jet sosyetenin yıllık buluşma adresi olarak bilinen Ascot’daki at yarışları yine kadınların şıklık yarışıyla başladı

Kriz şapkalara teğet geçti

Küresel ekonomik krizin İngiltere’nin günlük yaşamın her bölümünde kendisini hissettiren etkisi Ascot’ta görülmedi, ünlü at yarışları şatafatlı bir açılış yaptı. Şampanyalar su gibi akarken ıstakoz ve istiridye satan büfelerin önünde uzun kuyruklar oluştu.
Aşırı güvenlik önlemlerinin alındığı yarışlarda bu yıl ilk kez silahlı polisler devriye gezdi. Kraliyet ailesi başta Kraliçe II. Elizabeth ve Prens Charles olmak üzere, bu önemli etkinliğe atlı arabalarla geldi. Yeni evli Cambridge dükü ve düşesi William ile Kate ise açılışa katılmadı. Prens Charles’ın eşi Camilla ise Prens William’ın düğününde giydiği giysiyi bir kez daha giyerek sürpriz yaptı. Ascot direktörü Charles Barnett yarışların 1711’de Kraliçe Anne tarafından başlatıldığını hatırlattı. Geçen yıl 285 bin kişinin izlediği Ascot’ta bu yıl 30 yarış yapılacak.

Haberin Devamı

Kriz şapkalara teğet geçti

Şeyh Maktum da yarışları izliyor.

Kriz şapkalara teğet geçti

Elevli Kraliyet locasında.

Su gibi şampanya içilecek
Araştırmalar her yıl Ascot katılımcılarının ortalama 170 bin şişe şampanya, 10 bin istakoz, 5 bin istiridye ve 18 bir kutu civarında çilek tükettiklerini ortaya koyuyor. Ascot at yarışlarında, kadınlar rengârenk şapkaları ve kıyafetleri ile erkekler ise silindir şapkaları ile yarışıyor. Erkeklerin silindir şapkaları ne kadar eski ise o kadar makbul. 200 yıllık bir şapka 20 bin sterline alıcı bulabiliyor, Kadın şapkaları ise 40 bin sterline alıcı bulabiliyor.