Gündem Kuaförler açık mı, kapandı mı? Berberler ve kuaförler Ramazanda açık mı?

Kuaförler açık mı, kapandı mı? Berberler ve kuaförler Ramazanda açık mı?

15.04.2021 - 09:10 | Son Güncellenme:

Kuaför ve berberlerin çalışma saatleri araştırılıyor. Kabine Toplantısının ardından Ramazanda alınacak yeni önlemlerle birlikte son değişiklikler merak ediliyor. Ramazan ayının ilk iki haftasında tedbirler sıkıştırıldı ve kısmi kapanma getirildi. Peki, kuaför ve berberler açık mı? Ramazanda kuaför ve berberlerin çalışma saatleri nedir?

Kuaförler açık mı, kapandı mı Berberler ve kuaförler Ramazanda açık mı

Kuaför ve berberler açık mı? Ramazanda kuaför ve berberlerin çalışma saatleri değişti mi? Son Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan ayının ilk iki haftasında kısmi kapanma getirildiğini açıkladı. Peki, kuaför ve berberlerin çalışma saatleri nedir? Berberler kapandı mı?

Haberin Devamı

KUAFÖR VE BERBERLER AÇIK MI?

İçişleri Bakanlığı'ndan yayınlanan genelgede 17 Mayıs 2021 Pazartesi gününe kadar geçici olarak ara verilecek işletmeler şöyle sıralandı;

Halı saha, yüzme havuzu, spor salonu, güzellik merkezi/salonları, hamam ve saunalar, lunaparklar ve tematik parkları,

- Kahvehane, kıraathane, kafe, dernek lokali, çay bahçesi gibi yerler,

- İnternet kafe/salonu, elektronik oyun yerleri, bilardo salonu gibi yerler.

Çay ocakları ise masa, sandalye/taburelerini kaldırmak ve sadece esnafa servis yapmak kaydıyla faaliyetlerine devam edebilecek.

Genelgede berber ve kuaförlerin yer almamasından dolayı bu işletmelerin açık olması bekleniyor. Sokağa çıkma yasağının 19.00'da başlaması sebebiyle kuaför ve berberlerin 07.00 - 18.00 saatleri arasında çalışacağı öngörülüyor.