Gündem Kübalı onkologlar İstanbul’a geliyor

Kübalı onkologlar İstanbul’a geliyor

25.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İstanbul’da Okan Üniversitesi Hastanesi, kanser tedavileriyle adından söz ettiren Kübalı onkologları İstanbul’a getiriyor.

Kübalı onkologlar İstanbul’a geliyor

1 Mart’tan itibaren 3 Kübalı onkolog Okan Üniversitesi Hastanesi’nde hasta bakacak. Kübalı onkologların kanser tedavisi ve aşıları, Türk hastaların da ilgi alanına girdi. Türkiye’den yılda ortalama 2 bin hastanın Küba’ya gittiği belirtiliyor. Küba Onkoloji Enstitüsü ile iş birliği yapan İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi, 3 Kübalı medikal onkoloğu istihdam edecek.
Daha sonra İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’nde Küba Onkoloji Enstitüsü Merkezi kurulacak. İstanbul Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, Küba’ya tedavi için gidenlerin artık sağlık hizmetini İstanbul’da Kübalı doktorlardan alacağını belirtti. Okan, “Lisans alınacak Küba aşıları ve ilaçlar da getirilecek” dedi. İstanbul Okan Üniversitesi Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Alper Demirarslan ise “Kübalı onkologlar immünolojik destek konusunda ileri. Amacımız iki ülkenin birikimini birleştirmek” diye konuştu.