Gündem Küçükçekmece’de belediyeden ücretsiz ped

Küçükçekmece’de belediyeden ücretsiz ped

17.01.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Ped fiyatlarındaki fahiş artışı nedeniyle oluşan tepkiler sonrası Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, "Çalışma yapabiliriz" demişti. CHP ise ped fiyatları için TBMM'de verdiği kanun teklifinde regl ürünlerinden alınan yüzde 18 verginin yüzde 1'e düşürülmesini istemişti.

Küçükçekmece’de belediyeden ücretsiz ped

 

ÇİĞDEM YILMAZ İstanbul - Tartışmalar devam ederken CHP'li Küçükçekmece Belediyesi'nden regl ürünlerine ilişkin bir adım geldi. Belediye, temel ihtiyaç malzemelerinden biri olan hijyenik pedlerin fiyatlarındaki büyük artış sonrasında ilçedeki ihtiyaç sahiplerine yönelik hijyenik ped desteği başlattı.

Haberin Devamı

10 bin kadına

Lise ve üniversite öğrencileri ile ev kadınlarına yönelik proje kapsamında, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Sosyal İnceleme Ekibi'nin önceden belirlediği ihtiyaç sahibi Küçükçekmeceli kadınlara ulaşmak öncelik olarak belirlendi. Bu kapsamda 15 yaş üstü ve 55 yaş altı ihtiyaç sahibi yaklaşık 10 bin Küçükçekmeceli kadına ulaşılması planlanıyor.

Lüks değil temel ihtiyaç

Kadınların en temel ihtiyaçlarından biri olan hijyenik peddeki fiyat artışına sosyal medyadan tepki yağmıştı. İşte bazıları: 

- Hijyenik ped, lüks tüketim değil, temel ihtiyaç.

-  Regl hijyen ürünleri lüks sayılıyor. Lüks; kişinin ihtiyacının dışında tükettiği ürünlerdir. 

- Hijyenik ped zorunlu tüketimdir, sabun kadar elzemdir. 

Haberin Devamı

- Regl, tamamen doğal bir sürecin sonucudur. Ped, sağlık ve hijyen için şarttır. Doğal bir olayın ihtiyaçları lüks değildir. Bu ürünlerinden KDV kaldırılmalı, hatta ücretsiz olmalıdır.

Yazarlar