Gündem Külliye’yi bombaladığını ablasına itiraf etti

Külliye’yi bombaladığını ablasına itiraf etti

29.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi kavşağını bombalayan F-16 pilotu sanık Müslim Macit, cezaevinde görüştüğü ablasına itiraflarda bulundu.

Külliye’yi bombaladığını ablasına itiraf etti

Mahkemedeki savunmasında, 15 Temmuz akşamı uçmadığını iddia eden Macit’in ablasının cezaevindeki görüşmesine ait tutanak, Sincan Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü tarafından Akıncı Üssü davasının görüldüğü Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Tutanağa göre, darbe girişimine ilişkin bildiği her şeyi mahkemede anlatacağını belirten Macit, ablasının tepkisiyle karşılaştı. Ablası, eşinin böyle bir şey yapmamasını istediğini Macit’e aktararak, avukatın yönlendirmesini dikkate alması gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

‘Hedef jandarma’

Darbecilerin komuta merkezi Akıncı Üssü’nden havalandıktan sonra Ankara’nın üzerinde uçtuğunu kaydeden Macit, asıl hedefin Jandarma Genel Komutanlığı karargâhı önünde darbecileri protesto eden vatandaşlar olduğunu ifade etti. Hedefleri tam olarak anlayamadığı için bu bölgeye yakın Külliye kavşağını vurduğunu dile getiren Macit, bombalama anını ablasına şöyle anlattı:

“O gün çok rahatlamıştım. Bu şeyler var ya 15 Temmuz’da gösteriler... ‘Allah’ onların öyle olmasını istedi dedim. Asıl Jandarma Genel Komutanlığı’nın vurulmasını istemişler. Diğer (vurulan) köprülü kavşakla orası çok yakın. Eğer orayı anlamış, bombayı oraya atmış olsaydım, daha çok insan ölecekti. Yukarıda görebildiğim büyük caminin önündeki boş araziye atmıştım.” Macit’in şehit ettiği vatandaşlar için kefaret orucu tutacağını söylemesi üzerine ablası, “ya sen, o denilenlere bakma kardeşim” karşılığını verdi. Ablasıyla diyalogu tutanaklara yansıyan Macit, 27 Şubat 2018’de Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yaptığı savunmasında, olay gecesi uçuş yapmadığını, uçak ve kule arasında yapılan telsiz konuşmalarının ise kendisine ait olmadığını iddia etmişti.

Haberin Devamı

Ek ifadede itiraf

Soruşturma aşamasında savcıya verdiği ek ifadede Külliye bölgesini bombaladığını kabul eden Macit, bu itiraflarını, mahkeme huzurunda inkâr etti.

14 gün firar

Macit, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifadede 15 Temmuz gecesi ve ertesi sabah yaşananları anlattı. Macit, darbe girişiminden bir gün önce Adem Kırcı ve Mehmet Çetin Kaplan ile birlikte Mehmet Fatih Çavur’un lojmandaki evine gittiklerini söyledi. Macit, Çavur’un kendilerine ‘Yarın üste çok farklı bir harekat olacak, üs kalabalık olacak. Merkez burası olacak. Siz bugüne kadar bunlar için yetiştirildiniz’ dediğini anlattı. Çok pişman olduğunu ileri süren Macit, darbe girişiminden sonra 14 gün boyunca firar ettiğini belirtti.