Gündem Kült filmlerin ev sahibi Beyoğlu

Kült filmlerin ev sahibi Beyoğlu

09.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Geçmişten bugüne birçok film sahnesine ev sahipliği yapan Beyoğlu’nun, bu özel noktalarını bir de yüksek çözünürlüklü sahnelerle karşılaştırarak görmek için yapılan ‘Google Photos ile Filmlerle Beyoğlu’ etkinliği, geçen çarşamba günü gerçekleşti.

Kült filmlerin ev sahibi Beyoğlu

Etkinlik ‘Salak Milyoner’in, ‘Banker Bilo’nun sahnelerinin çekildiği Pera Palas’tan ‘Organize İşler’e ev sahipliği yapan Ara Kafe’ye, ‘Kapıcılar Kralı’ ve ‘Çöpçüler Kralı’nın sahnelerine mekân olan Cihangir’deki Güneşli Sokak’tan ‘Neşeli Günler’in geçtiği Asri Turşucu’ya kadar geniş bir rotayı kapsadı. Bu sayede basın mensupları çekimlerin yapıldığı mekânları görme ve onları telefonlara yüklenen sahnelerle birebir karşılaştırma şansı yakaladı. Nilay Örnek’in rehberliğinde gerçekleşen tur boyunca katılımcılar General Mobile GM6 ile çektikleri fotoğraflara daha sonra Google Photos üzerinden ulaşabildi. Beyoğlu’nda çekilen filmlerden sahnelere ve etkinliğe ait fotoğraflara #googlephotosfilmlerlebeyoglu etiketi üzerinden ulaşılabilir.

Haberin Devamı

Turistik bir apartman

Kült filmlerin ev sahibi Beyoğlu

‘Muhsin Bey’ filminden birçok sahnenin çekildiği Doğan Apartmanı yıllardır değişmeyen, turistik bir mekân. “Bir apartman nasıl turistik olabilir?” diye soranlar için cevabımız şöyle: Mimarisiyle, içinde biriktirilen anılarla... Bulunduğu sokak da turistlerin çekim merkezi.

Yıllardır aynı

Ferzan Özpetek’in ‘İstanbul Kırmızı’ ve Atıf Yılmaz’ın 1987 tarihli ‘Hayallerim Aşkım ve Sen’ filmlerinden sahnelerin çekildiği, Asmalımescit’te Sofyalı Sokak’ın köşesinde duran restoran Helvetia’yı etkinlikle beraber ziyaret ettik. Burası yıllara meydan okuyor.

Cihangir’in simgelerinden

Asri Turşucu, hâlâ yerinde ve son derece lezzetli turşularıyla gördüğü ilgiyi sonuna kadar hak eden bir mekân. ‘Neşeli Günler’in izleyenlerine hem komik hem de ağız sulandıran sahneler yaşatan Asri Turşucu, Cihangir’in simgelerinden.

Haberin Devamı

Köşeden Kemal Sunal çıkacak gibi

Cihangir’deki Güneşli Sokak’ta yürürken ‘Kapıcılar Kralı’ ve ‘Çöpçüler Kralı’nı hatırlamamak imkansız... Sanki Kemal Sunal köşeyi dönecek ya da Şener Şen pencerelerden birinden başını çıkarıp sokağa doğru bağıracak gibi... 40 sene sonra aynı sokakları yürürken ufak tefek değişiklikleri gördükçe hüzünlensek de, yaşadığımız nostaljiyle gülümsememek elde değil.