Gündem Kurban Bayramı ne zaman? 2018 Kurban Bayramı hangi güne denk geliyor?

Kurban Bayramı ne zaman? 2018 Kurban Bayramı hangi güne denk geliyor?

09.07.2018 - 11:50 | Son Güncellenme:

İslam alemi için büyük önem taşıyan Kurban Bayramı'na az bir süre kaldı. Ramazan Bayramı ardından sabırsızlıkla beklenen Kurban Bayramı ne zaman başlıyor? 2018 Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Kurban Bayramı ne zaman 2018 Kurban Bayramı hangi güne denk geliyor

Kurban Bayramına artık çok az bir süre kaldı. Vatandaşlar Kurban Bayramı için geri sayıma başladı. Dini bayramlardan ikincisi ve sonuncusu olan Kurban Bayramı bu sene dostluk ve kardeşlik duygularının perçinleştiği, paylaşmanın verdiği mutluluğun yaşandığı günler olarak akılda kalmaya devam edecek. Peki Kurban Bayramı bu sene hangi güne denk geliyor? Bayram tatili kaç gün olacak?

Haberin Devamı

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı, geçtiğimiz sene 1 Eylül tarihine denk gelmişti. Hafta sonu ve 30 Ağustos Zafer Bayramı ile birleştirilen Kurban Bayramı, çalışanların 10 gün boyunca tatil yapmasına olanak sağlamıştı. Geçen sene ki uzun süreli tatilin ardından bu sene de Kurban Bayramı’nın 2018 yılında hangi tarihlerde kutlanacağı birçok vatandaş tarafından merak konusu oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi tatiller hakkında yaptığı açıklamaya göre;

Kurban Bayramı Arefesi 20 Ağustos 2018 Pazartesi

Kurban Bayramı Birinci Günü 21 Ağustos 2018 Salı

Kurban Bayramı İkinci Günü 22 Ağustos 2018 Çarşamba

Kurban Bayramı Üçüncü Günü 23 Ağustos 2018 Perşembe

Kurban Bayramı Dördüncü Günü 22 Ağustos 2018 Cuma günü olacak.

Haberin Devamı

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Kurban Bayramı Arefesi Pazartesi gününe denk geldiğinden arefenin tatil edilmemesi durumunda 6 günlük bir tatil söz konusu olacak. Fakat arefeninde tatil edilmesiyle çalışanlar 18 Ağustos 2018 Cumartesi gününden itibaren 24 Ağustos 2018 günü dahil olmak üzere toplamda 9 gün tatil yapmış olacaklar. Arefe gününün özellikle Kamu Kuruluşu çalışanları için tam gün mü yoksa yalnızca öğleden sonra mı tatil edileceği hakkında henüz bir açıklama gelmedi.

KURBAN BAYRAMININ ÖNEMİ

Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı ile birlikte Müslümanlar için en önemli bayramlardan biridir. İslam alemi tarafından Hicri Takvime göre her yıl Zilhicce ayının 10. gününde kutlanmaya başlar. 4 gün süren Kurban Bayramının amacı, kurban keserek Allah’a yakın olmayı sağlamaktır. Hz. İbrahim ve oğlu İsmail’den beri Müslümanlar için bir ibadet haline gelen kurban kesimi, bayramın Eyyam-ı nahr yani kesme günleri olarak adlandırılan ilk üç gününde yapılmalıdır. Mali bir ibadet olarak sayılan kurban kesimi aynı zamanda toplum içindeki kardeşliği ve yardımlaşmayı da temsil etmektedir.