Gündem Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? (Bayram ne zaman?)

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? (Bayram ne zaman?)

15.07.2017 - 15:29 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı ne zaman? Milyonlarca vatandaş bu sorunun yanıtını merak ediyor. Ramazan Bayramı'nın ardından Kurban Bayramı için de plan yapmak isteyenler bayram tatili kaç olacak sorusuna yanıt arıyor.

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak (Bayram ne zaman)

2017 Kurban Bayramı için artık çok az bir zaman kaldı. Vatandaşlar şimdiden Kurban Bayramı için tatil plan yapmaya başlarken Bayram tatili kaç gün olacak sorusunu merak ediyor. Kurban Bayramı bu sene 1-4 Eylül tarihleri arasında eda edilecek. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve beraberinde 31 Ağustos'un arefe gününe denk gelmesi vatandaşlar tarafından acaba Bayram tatili 9 gün olur mu sorusunu akıllara getirdi. Peki Bayram tatili kaç gün olacak?

Haberin Devamı

KURBAN BAYRAMI TATİLİ BU SENE KAÇ GÜN OLACAK?

Kurban Bayramı bu sene 1-4 Eylül tarihlerine denk geliyor. Vatandaşlar ise Bayram tatili kaç gün olacak sorusuna yanıt arıyor. 30 Ağustos Zafer Bayramının resmi tatil ilan edilirse vatandaşlar 30 Ağustos Çarşamba günü Bayram tatiline çıkacak. 31 Ağustos Perşembe günü Arefe günü olarak eda edilirken 1-4 Eylül tarihlerinde ise Kurban Bayramı eda edilecek.

KURBAN BAYRAMI HAKKINDA

Kur’an-ı Kerim’de yazan bilgilere göre ilk “kurban” tecrübesi Hz İbrahim zamanına uzanmaktadır Allah’a oğlu olması için yakaran Hz İbrahim’in “oğlu olması halinde onu Allah’a kurban edeceğini” söylemesi üzerine kendisine yapılan büyük bir imtihan olarak karşımıza çıkmıştır ilk “kurban” Kur’an-ı Kerim’de bu olay şöyle tasfir edilmektedir:

Haberin Devamı

“İbrahim ‘Ey Rabbim, bana iyilerden (bir oğul) ihsan et’ dedi Biz de kendisine yumuşak huylu bir oğul müjdeledik Oğlu yanında koşacak çağa gelince, ‘Ey oğlum, ben seni rüyamda boğazladığımı gôrüyorum, bir düşün, ne dersin ?’ dedi (İsmail) Babacığım, sana ne emrolunuyorsa yap İnşaallah beni sabredenlerden bulacaksın’ dedi Her ikisi de Allah’a teslim oldular (Allah’ın emrine boyun eğdiler) İbrahim, oğlunu şakağı üzerine yatırdı Biz de ona şöyle seslendik: ‘Ey İbrahim, rüyana gerçekten sadakat gösterdin, şüphesiz ki bu apaçık bir imtihandı’ Dedik ve ona (İsmail’e karşılık ) büyük bir kurbanlık fidye verdik Kendisine sonradan gelenler için de iyi bir nam bıraktık Selam olsun İbrahim’e İşte biz iyilik yapanları böyle ödüllendiririz Çünkü 0, bizim mümin kullarımızdandır”

Görüldüğü üzere, Hz İbrahim oğlu yerine kendisine gönderilmiş olan kurbanlık hayvanı kesmiştir Böylelikle de Allah için “insan kurban etmek” gibi kötü bir alışkanlığın önüne geçilmiş, Allah için “kurban kesmek” adeti de günümüze kadar ulaşmıştır