Gündem Kurtarıldı, önce çocuklarını sordu

Kurtarıldı, önce çocuklarını sordu

12.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhuriyet Mahallesi Çınar Sitesi’nde yedi katlı binanın enkazından gelen ses üzerine Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) arama kurtarma ekipleri, harekete geçti.

Kurtarıldı, önce çocuklarını sordu

Ekipler yaptığı başarılı çalışmalar sonucunda Sadık Tunç’a ulaştı. Sağ olarak enkazdan çıkarılan Sadık Tunç 125 saat sonra ilk kez gün ışığı gördü. Kurtarıldıktan sonra ilk olarak çocuklarını soran Tunç, çocuklarının da hayatta olduğunu öğrendikten sonra şaşkın bir halde etrafa bakındı.

Haberin Devamı

120’nci saatte Talip Kurt adlı bir vatandaş sağ olarak kurtarıldı. Tedavi için ambulansla hastaneye kaldırılan Kurt’un çıkarılmasını sağlayan AFAD ekipleri, büyük sevinç yaşayarak mutluluk gözyaşı döktü.

117 saat sonra gelen mucize

İstanbul Bağcılar Belediyesi arama-kurtarma ekipleri ve TTK madencileri, Merkez Karapınar Mahallesi’ndeki Gözde Apartmanı’nın enkazından yaşam belirtileri aldı. Ekiplerin “Orada kimse var mı? Sesimi duyuyorsan üç kere yere vur” şeklindeki seslenişlerine sekiz katlı binanın ikinci katından üç kere betona vurularak cevap verildi. Bunun üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran ekiplere AFAD ve UMKE de destek verdi. Yapılan çalışmalar sonucu Özlem Yılmaz isimli kadın enkaz altından 117 saat sonra sağ olarak çıkartıldı.

Haberin Devamı

Kola içerek hayatta kaldı

Adıyaman’ın Besni ilçesinde 15 Temmuz Mahallesi’ndeki Eray Apartmanı da depremde çöken binalar arasındaydı. Binanın enkazında kalan Barış Kuzucuoğlu, 133 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Deprem sırasında yanında 1 litre kola olduğunu söyleyen Kuzucuoğlu, “Kola içerek hayatta kaldım” dedi. Kuzucuoğlu, ilk müdahalenin ardından Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Kendi çabaları ile çıktı

Gölbaşı ilçesinde enkazdan kendi çabaları ile çıkan Erdal Aktaş, “Karanlıkta gözümü açtım, baygınlık geçirmişim. Tekrar gözümü açtığımda hava aydınlıktı. Uyandıktan sonra duvarlara tırmandım, nerede olduğumu anlayamadım. Daha sonra dördüncü katın duvarında olduğumu fark edip oradan asıla asıla geldim. Oradan aşağıya indim. Öğretmenler inmeme yardım etti” dedi.