Gündem Kuş’u özgürleştiren eller hazırlık yapıyor

Kuş’u özgürleştiren eller hazırlık yapıyor

08.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’nin Twitter, YouTube ve Facebook için aldığı kararlara karşı, daha önce Anayasa Mahkemesi’ne dava açarak yasakları kaldırtan akademisyenler yeni başvuru yapmaya hazırlanıyor.

Kuş’u özgürleştiren eller hazırlık yapıyor

Twitter’ın kapatılmasını geçen yıl Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yoluyla götüren Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yaman Akdeniz ile Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Kerem Altıparmak, jet hızıyla “haklarının ihlal edildiğine” ilişkin karar almayı başarmışlardı. İstanbul Sulh Ceza Hakimliğinin son kararını Milliyet’e değerlendiren Altıparmak şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Sulh Ceza Hakimliği’nin verdiği karar, eğer hakim kararı bağlayıcı denilerek geçerlilik kazanacaksa bu yetkisiz kararı veren hakimlik, ceza hakimi olmasına rağmen boşanma ya da tahliye kararı da versin. O da itiraz edilmesin ve kesinleşsin. Bir ceza hakiminin bu kararları vermesi nasıl düşünülemez ise, bu kararı vermesi de düşünülemez. Bırakın Anayasa’yı ya da uluslararası sözleşmeleri, bu karar çok açık biçimde kanuna aykırıdır. Kanunun kanunun 8. maddesi erişimin engellenmesi kararı verecek katalog suçları saymış ve burada ifade edilen suç bu maddede yok. Kişilik haklarının ihlali denilirse de hakları ihlal edilen ve artık hayatta olmayan savcının yakınlarının başvurusu olması lazım. Bu tamamen uydurma bir karardır.’