Gündem ‘Kuş uçurtmuyorlar’

‘Kuş uçurtmuyorlar’

09.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile Hatay’da Suriye sınırı hattında denetlemede bulundu.

‘Kuş uçurtmuyorlar’

 

Hatay Havalimanı’nda Vali Rahmi Doğan, 6’ıncı Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel ve diğer yetkililerce karşılanan Akar, buradan sınırın sıfır noktasına hareket etti. Şehit Yüzbaşı İlker Acar Hudut Karakolu’na giden Akar, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu’dan hudut tekmili aldı. Hudut Karakol Komutanı’na, Türk bayrağını öperek emanet eden Akar tedbirlerle ilgili brifing aldı, gözetleme kulesine çıkarak hududu inceledi.

Haberin Devamı

Anneler Günü sürprizi

Akar, Anneler Günü dolayısıyla nöbet tutan askerleri anneleriyle telefonda görüştürdü. Ceyhun Maraşlı isimli askerin annesi ile görüşmesinin ardından telefonu alan Akar, “Aslan gibi delikanlı yetiştirmişsiniz sizleri tebrik ediyorum. Vatanına, milletine büyük bir fedakarlıkla hudut hattında hizmet ediyor” dedi. Maraşlı’nın annesi de “Sizlerden Allah razı olsun, telefonunuzla çok mutlu oldum. Ceyhun sizlere emanet, biliyorum ki o emin ellerde” diye konuştu.

Terhisine bir hafta kaldığını belirten asker Özcan Harman’ın annesi ile de görüşen Akar, “Böyle bir delikanlıyı yetiştirdiğiniz için sizleri tebrik ediyorum. Buradan kuş uçurtmuyorlar” dedi. Harman’ın annesi de Anneler Günü’nü kutlayan Akar’a teşekkür etti, telefonla görüşmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Haberin Devamı

Erdoğan, hudut kartallarına seslendi

İncelemelerinin ardından Mehmetçik ile öğle yemeğinde bir araya gelen Bakan Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştü. Telefondan hudut kartallarına hitap eden Erdoğan, sözlerine Bakan Akar’ın hudut hattındaki denetlemelerinin önemine değinerek başladı. Mehmetçik’e görevinde başarı dileyen Erdoğan, “Ordumuz, şu ana kadar hudut boylarında en ufak bir yanlışa fırsat vermedi. Ordumuzun siz değerli mensuplarını şahsım, milletim adına alkışlıyorum. Bu gayretleriniz tarih boyunca unutulmayacaktır” diye konuştu. Erdoğan, sözlerinin sonunda askerlerin geçmiş bayramını da kutladı.