Gündem Kuşhan’dan İkamet manevrası

Kuşhan’dan İkamet manevrası

22.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

3.5 yıl hapis cezasına çarptırılan Muzaffer Kuşhan, infazının durdurulmasına yönelik başvurusu reddedilince süreci uzatmak için Beykoz’daki ikametini Ankara Sincan’a aldırdı.

Kuşhan’dan İkamet manevrası

Polonezköy’deki zayıflama kliniğinde Dila Kurt’un (19) ölümüne neden olduğu gerekçesiyle 3.5 yıl hapis cezasına çarptırılan Dr. Muzaffer Kuşhan, infazının durdurulmasına yönelik başvurusu reddedilince süreci uzatmak için adres değişikliğine gitti.
Aşırı kilolarından rahatsız olan Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencisi Dila Kurt, 2008 yılında Kuşhan’ın Polonezköy’deki zayıflama kliniğine başvurdu. 45 günde 15 kilo veren Kurt, yoğun tempoya dayanamayarak 7 Eylül 2008 günü klinikteki havuz başında hayatını kaybetti. Adli Tıp Kurumu, Dila Kurt’un, hızlı kilo vermeye bağlı kronik kalp rahatsızlığından öldüğünü tespit ederken, genç kızın yakınları ölümden Kuşhan’ı sorumlu tuttu.
Teslim olmadı
Eski Galatasaray Asbaşkanı Ali Dürüst’ün de yeğeni olan Kurt’un ölümünden sorumlu tutulan Kuşhan hakkında “hekimlik mesleğinin öngördüğü ve gerektirdiği asgari tedbirleri almayıp taksirle ölüme neden olmak” suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Mahkeme kasım 2012’de Kuşhan’ı 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı ancak Kurt’un ailesi temyize gitti. Yargıtay’ın kararı bozmasının ardından Beykoz 1. Asliye Ceza Mahkemesi, Dr. Muzaffer Kuşhan’ı 4 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Ancak sanığın iyi hali nedeniyle indirim uygulandı ceza 3 yıl 6 ay 15 güne düştü. Yargıtay tarafından onanan karar Beykoz 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nce geçtiğimiz günlerde infaz savcılığına ulaştırıldı. Savcılık ise 19 Aralık 2104 tarihinde Kuşhan’a 10 gün içerisinde teslim olması yönünde ihtarda bulundu.
2 yıl hekimlik yapamayacak
Hakkındaki infaz işleminin başlandığına dair tebligat Kuşhan’a 7 Ocak 2015’te ulaştı. Yasa gereği tebligat eline ulaşan kişinin teslim olmak için 10 günlük yasal süresi bulunuyor. Kuşhan’ın teslim olması için yasal süre ise 17 Ocak 2015’te doldu. Edinilen bilgiye göre Kuşhan’ın infazının durdurulmasına yönelik başvurusu reddedilince süreci uzatmak için adres değişikliğine gitti. Kuşhan, Beykoz olan ikametini Ankara Sincan’a aldığını avukatı aracılığıyla İnfaz Savcılığına bildirdi. Bu son hamleyle Kuşhan hakkındaki infaz kararının Sincan İnfaz Savcılığınca kendisine tebliğ edilmesine kadar süre kazanmış oldu. Öte yandan Kuşhan, hekimlik mesleğini de 2 yıl süresince yapamayacak. Kuşhan’a ait sağlık merkezlerin telefonlarını arayanlar ise tadilatta olduğu için bir süre hizmet verilemeyeceğini belirten mesajla karşılaşıyor.