Gündem Kütahya’da Masal adası

Kütahya’da Masal adası

20.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın en ünlü masal anlatıcılarından Ezop’un fabllarında konuşturduğu hayvanlar, onun yaşadığı topraklarda hayat buluyor.

Kütahya’da Masal adası

Kütahya Belediyesi’nin girişimleriyle yapımına başlanan ve önümüzdeki ay açılacak olan “Masal Adası”nda ziyaretçiler, Ezop’un fabllarında yer verdiği ağustos böceği, karınca, tilki, kurbağa, aslan, fare gibi hayvanların figürleriyle 2 bin 600 yıl öncesine yolculuk yapacak.
Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, 17 dönüm alan içinde çocuk çiftliği, arboretum ve organik pazar gibi pek çok bölümün yer alacağı Masal Adası’nın inşasında sona gelindiğini belirti ve şunları söyledi: “Bu ada için Ezop’un 13 masalını kurguladık. Bu masalların her birini canlandırdık. Ada içinde çocuklar için yeme içme mekanları, çocuk filmlerinin izlenebileceği mekanlar düşündük. Her bir masal adasına gittiklerinde çocuklarımız o masalı yaşayacaklar. Mesela ‘Karga ile Tilki’, ‘Çiftçi ve Oğulları’nı bire bir heykelleriyle yaşayabilecekler. Biliyorsunuz Ezop Kütahyalı ve dünyaca ünlü bir değerimiz. Bunu öne çıkartarak yerli yabancı misafirlerimizi Kütahya’ya bekliyoruz” dedi. Masalları İngilizce ve Türkçe kitapçıklara bastıklarını belirten İça “Ezop Masal Adası’na gelen çocuklarımız masal kahramanları ile fotoğraf çektirebilecekler. Çocuklar için paten sahası bile olacak” diye konuştu.

Çocuklar için çiftlik
Projenin devamı olarak “Çocuk Çiftliği” projesini de hayata geçireceklerini kaydeden İça şöyle devam etti: “Çiftlikte çocuklarımız konaklayabilecek. Burada kaldığı süreçte inekten süt sağmasını öğrenecek, tarladan ya da bahçeden ekilen biberi, domatesi kopartacak. Tavuğun altından yumurtasını alabilecek.”