Gündem‘Kutlu Doğum’a’ zorunlu kutlama

‘Kutlu Doğum’a’ zorunlu kutlama

06.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

19. Milli Eğitim Şûrası alt komisyonlarında dün Eğitim-Bir-Sen’in, “otelcilik ve turizm meslek liselerinin müfredatından alkollü içki ve kokteyl hazırlama dersinin kaldırılması ve stajların alkollü içkilerin hazırlandığı bölümlerde yapılmaması” önerisi önce reddedilmesine rağmen, ikinci kez teklif verilmesi üzerine kabul edildi.

‘Kutlu Doğum’a’ zorunlu kutlama

Kutlu Doğum Haftası, Muharrem Ayı ve Aşure Günü’nün belirli günler ve haftalar takvimine alınarak, okullarda zorunlu olarak okutulmasına karar verildi.
19. Milli Eğitim Şurası’nda zorunlu din dersi, dini eğitim ve karma eğitim tartışmalarının gölgesinde Kürtçe öğretimi ve anadilde eğitim talepleri de gündeme getirildi.
Liselerde seçmeli olarak okutulan Osmanlıca’nın zorunlu dersler arasına alınması önerisini kabul eden Öğretim Programları Komisyonu’nda, Osmanlıca dersinin, “Ecdadının mezar taşlarını okuyamayan tek millet biziz” sözleri ile savunulması karşısında bir komisyon üyesi, “Mezar taşları diyorsunuz ama bu ülkede 20 milyon Kürt var. Onların dillerini konuşmasına izin verilmiyor. Osmanlıca’nın zorunlu ders olarak teklif edildiği bir yerde Kürtçe’nin de öğretilmesi gerekir” dedi. Ancak üyenin talebi Müfredat Komisyonu Başkanı Hayati Akyol’un, “Bu önerinizi dikkate almıyoruz” tepkisiyle karşılandı.
Müfredat Komisyonu’nda, Eğitim-Bir-Sen’in Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri’nde alkollü içki ve kokteyl hazırlama dersi ile stajların alkollü içkilerin hazırlandığı bölümlerde yapılmasının yasaklanmasına yönelik önergesi gündeme geldi, ancak önce reddedildi. Daha sonra teklif tekrar gündeme getirildi. Önerge bu kez kabul edildi. Komisyonda öğretmenler için 4 yıl çalışmaya 1 yıl yıpranma payı verilmesi önerisi de kabul edildi. Alınan diğer kararlara göre yüksek lisans yapan öğretmenler ek derslerde yüzde 25, doktora yapan öğretmenler de yüzde 40 daha fazla alacak, nöbetler de ücretlendirilecek.

Haberin Devamı

Karma eğitim teklifinde ısrar

Dünkü komisyonda karma eğitim mecburiyetine son verilmesi önerisi bir kez daha gündeme getirildi. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, karma eğitim tartışmalarına farklı bir boyut getirdi. Bazı önerilerinin, “algı operasyonu” ile amacının dışına çıkarıldığını savunan Gündoğdu,”Karma eğitim kaldırılsın diye bir teklif getirmedik. İktidar vesayet kurumları ile hesaplaşırken, 28 Şubat uygulamasının devam ettiriliyor olması yeni Türkiye’nin gerçekleri ile uyuşmamaktadır” dedi. Gündoğdu, karma eğitime ilişkin önergelerini Şûra Genel Kurulu’na da vereceklerini aktardı.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler