Gündem Kütüphanede konser

Kütüphanede konser

08.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bu yıl 32. kez düzenlenen Uluslararası İzmir Festivali çerçevesinde 10 Haziran Pazar günü Celsus Kütüphanesi’nde bir konsere imza atılacak. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası & Arkas Trio bu konserde bir araya gelecek.

Kütüphanede konser

Arkas’ın program sponsorluğunda yapılacak konserin ilk bölümünde kemanda Tuncay Yılmaz, çelloda Gustav Rivinius ve piyanoda Emre Elivar’dan oluşan Arkas Trio, Şef Rengim Gökmen yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde Beethoven’ın ‘Piyano, keman, çello & orkestra için Do Majör Konçertosu’nu (Triple Concerto) seslendirecek. İlk seslendirilişi 1808’de yapılan eser başlangıçta sınırlı bir ilgi görse de günümüzde konser programlarının gözde eserlerinden biri olarak tanınıyor. Her biri dünya çapında solistlik kariyerine sahip üç virtüöz sanatçıdan oluşan Arkas Trio, yurt içinde ve dışında önemli konser salonları ve festivallerde verdikleri konserler ve yaptıkları kayıtlarla günümüzün en iyi trioları arasında öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Ücretsiz ulaşım

Uluslararası İzmir Festivali’nin önemli konser mekânlarından biri olan Celsus Kütüphanesi’nde yapılacak konserin ikinci bölümünde, şef Rengim Gökmen yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Adnan Saygun’un ‘Birinci Senfonisi’ni seslendirecek. Konserin biletleri Biletix’te. İzmir Büyükşehir Belediyesi konseri izlemek isteyen seyirciler için Sabancı Kültür Sarayı’nın yanından saat 18.00 - 18.30 arasında ücretsiz otobüs seferleri düzenleyecek. Otobüsler dönüşte yolcularını Konak Bahribaba Parkı’nda bırakacak.