Gündem Kuzey Ege’de bayram tatili alarmı

Kuzey Ege’de bayram tatili alarmı

18.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Kuzey Ege’de bayram tatili alarmı

Yaz sezonunun son fırsatı sayılabilecek bayram tatili, rezervasyon yoğunluğu nedeniyle turizmcilerin de yüzünü güldürdü. Kuzey Ege’de 9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesinde konaklama tesislerindeki doluluk oranı yüzde 100’e yaklaştı.

Haberin Devamı

Kuzey Ege’nin turizm cennetleri olan Çanakkale’nin Bozcaada ve Gökçeada ilçesinden başlayarak, Edremit Körfezi boyunca Ayvalık’a kadar uzanan sahillerde 9 günlük bayram tatili alarmı verildi. Tatil öncesi konaklama tesisleri tüm hazırlıklarını tamamladı. Balıkesir’in Ayvalık ilçesinden Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesine kadar olan 145 kilometrelik sahil şeridinde bulunan tesislerde 30 binin üzerinde, Bozcaada’da 7 bin, Gökçeada’da ise 10 bine yakın yatak kapasitesi yer alıyor. Bayram tatili öncesinde konaklama tesislerinde doluluk oranı yüzde 100’e yaklaştı. Turizmciler, erken rezervasyon uyarısı yaptı. Genel olarak konaklama fiyatlarının ise kişi başı 150 TL ile 500 TL arasında değiştiği belirtildi.

Haberin Devamı

Çadır kamplara ilgi

Bölgedeki konaklama tesislerinde yer bulamayanlar veya biraz daha ekonomik tatil planlayan vatandaşlar ise çadır kamplara ve bungalov tarzı evlere talep göstermeye başladı. Ayvalık’tan Küçükkuyu’ya kadar olan sahil bandında daha çok zeytinlikler içinde oluşturulan çadır kamplar ve bungola tarzı evlere rezervasyonların oldukça fazla olduğu gözlendi.

Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği (BOZTİD) Başkanı Ülke Diler, “Şu anda yüzde 100 doluluk oranını yakalamış durumdayız” dedi. Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ise Önümüzde 9 günlük Kurban Bayramı tatili var. Ayvalıkta Kurban bayramı kalabalık olacak” dedi. -ÇANAKKALE, BALIKESİR DHA

Yazarlar