Gündem Kuzey Irak’ta 17 terörist hava harekâtıyla vuruldu

Kuzey Irak’ta 17 terörist hava harekâtıyla vuruldu

28.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Irak’ın kuzeyindeki Metina ve Gara bölgelerine düzenlenen hava harekâtında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 17’ye çıktı.

Kuzey Irak’ta 17 terörist hava harekâtıyla vuruldu

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Irak’ın kuzeyindeki Metina ve Gara bölgelerine önceki gün düzenlenen hava harekatına ilişkin bilgi verildi. Hava harekâtında, ilk belirlemelere göre yedi teröristin etkisiz hale getirildiği açıklanmıştı. Keşif ve gözetleme vasıtalarıyla istihbarat kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, 10 teröristin daha etkisiz hale getirildiği belirlendi. Böylece hava harekâtı düzenlenen bölgede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 17’ye çıktı.
Türkiye genelinde terör örgütlerine yönelik bu yıl gerçekleştirilen operasyonlarda 2 bin 195 terörist etkisiz hale getirildi. Bunlardan bin 90’ı öldürüldü, 541’i sağ ele geçirildi, 464’ü ise teslim oldu. Etkisiz hale getirilen 2 bin 195 teröristten biri “aranan teröristler” listesinde kırmızı, 3’ü mavi, 9’u yeşil, 5’i turuncu ve 44’ü gri listede yer alırken yapılan incelemelerde bu listelerde bulunmayan 62 teröristin ise terör örgütleri içinde sözde üst düzey yönetici oldukları belirlendi.

Haberin Devamı

İHA desteği

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 1 Ocak-25 Aralık tarihlerinde düzenlediği 50 bin 682 kırsal operasyona toplam 15 bin 547 saat gökyüzünde kalan insansız hava araçları (İHA) ile insanlı keşif uçakları da (İKU) destek verdi.