Gündem KYK burs başvuruları ne zaman? KYK burs ve kredi işlemleri

KYK burs başvuruları ne zaman? KYK burs ve kredi işlemleri

05.10.2018 - 18:46 | Son Güncellenme:

2018-2019 Eğitim Öğretim döneminde üniversite okuyacak olan öğrenciler merakla araştırıyor. 2018 KYK burs başvuruları ne zaman yapılacak? KYK bursu her öğrenciye çıkar mı? KYK burslarında kredi farkı nedir? Yurtkur tarafından duyurulacak olan KYK burslarının başvuru tarihi için öğrenciler arayışta. Ayrıca Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından, burs alan öğrencilere önemli duyuru geldi. İşte o duyuru...

KYK burs başvuruları ne zaman KYK burs ve kredi işlemleri

Üniversite hayatlarında maddi destek görmek isteyen öğrenciler, KYK burs başvuruları için arayışa geçti. Merakla sorgulanan KYK burs-kredi başvuruları nasıl yapılır? Bir yandan KYK 5. yedek yurt sonuçları açıklanırken, diğer yandan KYK burs başvurularının ne zaman yapılacağı merak ediliyor. KYK bursu alan öğrencilerin dikkatine...

Haberin Devamı

BURS ALAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

Kurumumuzdan burs alan öğrencilerin başarı durumları YÖK Öğrenci Bilgi Sistemi (YÖKSİS) üzerinden sorgulanmaktadır. Not ortalaması 4'lük sistem üzerinden 2 ve üzeri, 100’lük sistem üzerinden 53,33 ve üzeri olan öğrenciler ile hazırlık sınıfını geçip bir üst sınıfa başlayan öğrenciler başarılı olarak değerlendirilir ve bu öğrenciler burs almaya devam eder.

Not ortalaması bu puanların altında kalan veya hazırlık sınıfını geçemeyen öğrencilerin bursu, ekim ayından itibaren öğrenim kredisine dönüştürülecektir. Öğrencilere, Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre normal öğrenim süresinden kalan süre kadar öğrenim kredisi ödenecektir. Öğrenim kredisi almak istemeyen öğrenciler www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile başvuru yaparak burs/kredi iptal/ vazgeçti işlemi yapabilecektir.

Haberin Devamı

Bursunun öğrenim kredisine dönüşüp dönüşmediğini kontrol etmek isteyen öğrenciler, durumlarını ekim ayı itibarıyla e-Devlet’teki Burs/Kredi Sorgu alanından ya da Ziraat Bankası ATM’lerinden öğrenebilecektir.

YÖK Öğrenci Bilgi Sistemi’nde not ortalamasında yanlışlık olduğunu düşünen öğrencilerin, üniversitenin öğrenci işleri ile görüşmesi gerekmektedir.

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

2018-2019 Eğitim Öğretim dönemi için KYK burs başvurusunda bulunmak isteyen öğrenciler, meraklı arayışını sürdürüyor. Fakat KYK burs başvurularının hangi tarihte yapılacağı henüz netleşmedi. KYK burs başvuruları başladığında, haberimizin içeriğinden KYK burs başvurusuna link ile erişim sağlayabilirsiniz.