Gündem KYK burs başvurusu başladı mı, kimler başvurabilir? KYK bursu ne kadar?

KYK burs başvurusu başladı mı, kimler başvurabilir? KYK bursu ne kadar?

30.10.2021 - 16:39 | Son Güncellenme:

KYK bursuna kimler başvurabiliyor? 2021-2022 KYK burs ve kredi başvurularının başlamasını bekleyen öğrencilerin gözü gelecek açıklamada. KYK burs başvuru tarihleri henüz belli olmadı. İşte burs ücreti ve detaylar.

KYK burs başvurusu başladı mı, kimler başvurabilir KYK bursu ne kadar

KYK burs ve kredi başvuruları bekleniyor. Yeni eğitim yılında KYK'nın burs ve kredi imkanlarından faydalanmak isteyen öğrenciler başvuru tarihlerinin belli olmasıyla birlikte başvuru işlemlerine başlayacak. Tarih ise henüz netleşmedi.

Haberin Devamı

KYK BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Burs ve kredi başvuru tarihleri henüz kesinleşmedi. Geçtiğimiz yıl Ekim sonunda başlayan KYK burs başvurularının kısa bir süre içerisinde netleşmesi bekleniyor.

KYK BURS/KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Burs/kredi başvuruları her yıl yazılı ve görsel basın yoluyla kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir.

KYK BURSU NE KADAR?

KYK burs miktarı eğitim seviyesine göre değişiklik gösteriyor. 2020 senesinde KYK burs ve kredileri üniversite öğrencileri için 650 lira, yüksek lisans için bin 300 lira ve doktora için ise bin 950 lira idi.

Haberin Devamı

KYK BURSUNDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

*Ön lisans öğrencileri,
*Lisans öğrencileri,
*İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.
*Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
*ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,
*Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre *Amatör milli sporcu olan öğrenciler,burstan yararlanabilmektedir.
Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.