Gündem 2020 KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak, başvuru nasıl yapılır? KYK yurt başvuruları başladı mı?

2020 KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak, başvuru nasıl yapılır? KYK yurt başvuruları başladı mı?

02.11.2020 - 00:26 | Son Güncellenme:

KYK burs başvuruları devam ediyor. 28 Ekim'de başlayan başvurular 3 Kasım saat 23.59'da son bulacak. Başvurularını tamamlayanlar, sonuç tarihine kilitlenmiş vaizyetteler... Öte yandan KYK yurt için bekleyenler de başvuru tarihlerini araştırmaya devam ediyor.

2020 KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak, başvuru nasıl yapılır KYK yurt başvuruları başladı mı

KYK burs başvurularına yoğun ilgi sürüyor. Son başvuru 3 Kasım saat 23.59'da... Fakat ilk günden başvurularını yapanlar sonuçları bekliyor. Peki, KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanır? Diğer yandan binlerce öğrenci KYK yurt başvuru tarihlerini de araştırmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK burs sonuç tarihi hakkında Gençlik ve Spor bakanlığı ile Kredi Yurtlar Kurumu'ndan net bir tarih geçilmedi. Geçen yıl sonuçlar 16 Kasım'da açıklanmıştı, bu yıl da sonuçların  aynı tarihlerde açıklanması bekleniyor. 

KYK BAŞVURUSU NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

KYK burs ve kredi başvurusu E-Devlet üzerinden alınacak. Bütün öğrencilerin e-Devlet’teki başvuru indeks sayfasını okuyup onaylaması gerekiyor. Başvuruda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler, son güne kadar bilgilerini güncelleyebilecek.

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecek.

Haberin Devamı

KYK BURS KREDİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

KYK YURT BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

KYK yurt başvuru tarihleri ise henüz belli olmadı. Üniversitelerin yüz yüze eğitim tarihlerinin belli olmasıyla birlikte yurt başvurularının da tarihinin belli olması bekleniyor. Gelişme ve duyurulardan haberdar olmak için https://gsb.gov.tr internet adresini takip edebilirsiniz.

KYK BURSU NE KADAR? (2020)

KYK 2020'de kredi ve ya burs 550 lira,

Öğrenim kredisi rakamları Ocak ayından itibaren

yüksek lisansta bin 100 lira,

doktorada bin 650 lira olarak uygulanacak