Gündem KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK Burs Sorgulama

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK Burs Sorgulama

14.11.2017 - 10:55 | Son Güncellenme:

KYK burs sonuçlarının açıklanacağı tarihi binlerce öğrenci merak ediyor. KYK, bursları Ocak ayında verilmeye başlanacak. 2018 burs ve kredi ücretleri ne kadar olacak? KYK burs sonuçları açıklandı mı?

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak KYK Burs Sorgulama

KYK burs ve kredi başvurularının sona ermesiyle, sonuçların açıklanması beklenmeye başlandı. Öğrencilerin eğitim, ekonomik ve sosyal durumları incelendikten sonra kyk.gov.tr internet sitesinden sonuçlar ilan edilecek. Burs ve kredi çıkan öğrenciler, e-Devlet üzerinden taahhütname onaylayacak. Gerekli onay işlemlerini yapmayanlar burs ve kredi alamayacak. Sonuçların açıklanacağı tarihle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı

KYK BURS SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK KREDİ SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

BURS ÖNCELİĞİ OLAN ÖĞRENCİLER

Burs alacak öğrencilerin seçiminde bazı öğrencilere öncelik tanınır. Öncelik tanınan öğrenciler;

- Şehit çocukları, (Şehit bekar ise bekar kardeşi)
- Gazi çocukları, (Gazi bekar ise kendisi)
- Anne ve babası vefat etmiş olanlar,
- Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar,
- Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,
- “Milli Sporcu Belgesi” almış amatör sporcular,
- ÖSYM sınavında ham puan bazında ilk yüze giren öğrenciler,
- Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler öncelikli olarak burs alma hakkına sahiptirler.

Haberin Devamı

2018 KYK BURS ÜCRETLERİ

Burs ve kredi ücretleri her yıl arttırılır. Geçen yıl lisans ve ön lisans öğrencilerine 425 lira burs ödenirken, 2018 yılı itibariyle 470 lira ödeme yapılacak. Yüksek lisans öğrencileri 940 lira ve doktora öğrencileri de 1410 lira burs alacak. Burs ve kredi ödemeleri aylık olarak yapılır. Öğrencinin T.C. kimlik numarasının son hanesi burs/kredi alacağı günü belirler. T.C. kimlik numarasının son hanesi;

‘’2’’ olanlar ayın 7’sinde,
‘’4’’ olanlar ayın 8’inde,
‘’6’’ olanlar ayın 9’unda,
‘’8’’ olanlar ise ayın 10’unda burs veya kredisini alabilirler.

BURS VE KREDİ ARASINDAKİ FARK

Burs ve kredi ödemeleri aylık olarak, Ziraat Bankası aracılığıyla yapılır. İlk defa burs ve kredi alacak öğrencilere Ocak ayı itibariyle ödeme yapılacak. Burs karşılıksız olarak, kredi ise karşılıklı olarak normal eğitim süresi boyunca verilir. Kredi alan öğrenciler eğitim süresi sona erdikten sonra, aldıkları krediyi peşin ya da taksitle geri öderler. Bir öğrenciye hem burs hem de kredi verilmez. Burs alan öğrencilerin; derslerinde yeterli başarıyı gösterememe, okul dondurma gibi durumlarından dolayı bursu kesilebilir.