Gündem KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK Burs Sorgulama

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK Burs Sorgulama

15.11.2017 - 09:35 | Son Güncellenme:

KYK burs başvuruları 24 Ekim’de sona erdi. Başvuruların sona ermesiyle de öğrenciler tarafından sonuçların açıklanması beklenmeye başlandı. KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK burs sorgulama...

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak KYK Burs Sorgulama

KYK burs sonuçlarının açıklanacağı tarih yaklaştıkça öğrenciler de sonuçları sorgulamaya başladı. Burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili resmi bir bilgi paylaşılmadı. Burs ve kredi alacak öğrenciler yapılacak incelemeler sonucunda belirlenecek ve sonuçlar kyk.gov.tr internet sitesinden ilan edilecek. Burs ve kredi almaya hak kazananlar, e-Devlet üzerinden taahhütname onaylayarak işlemlerini sonlandıracak.

KYK BURS SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK KREDİ SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

2018 KYK BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ

KYK tarafından verilen burs ve kredi ücretlerinde her yıl artış yapılır. Geçen sene 425 lira olarak burs verilen lisans öğrencilerine 2018 yılı itibariyle 470 lira burs verilecek. Lisans öğrencileri dışında; yüksek lisans öğrencilerine 940 lira, doktora öğrencilerine de 1410 lira burs verilir.

BURS VE KREDİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILIR?

Burs ödemeleri aylık olarak, Ziraat Bankası aracılığıyla yapılır. İlk kez burs alacak öğrenciler, Ocak ayından itibaren burs almaya başlayacak. Ödemeler her ayın 7 ve 10’uncu günleri arasında yapılır. Hangi gün ödeme yapılacağını öğrencinin T.C. kimlik numarası belirlerler. T.C. kimlik numarasının son hanesi; 2 olanlar ayın 7’sinde, 4 olanlar ayın 8’inde, 6 olanlar ayın 9’unda ve 8 olanlar da ayın 10’unda burs ve kredi ödemelerini alabilir.

BURS VE KREDİ ARASINDAKİ FARK

KYK tarafından öğrencilere maddi destek sağlama amacıyla burs ve kredi verilir. Bir öğrenci hem burs hem de kredi alamaz. Burs öğrenciye karşılıksız, kredi ise karşılıklı olarak verilir. Normal eğitim süresi sona erdikten sonra, kredi alan öğrenciler geri ödeme yaparlar. Bursta ise geri ödeme yoktur. Kredinin geri ödenmesinde de kurum tarafından öğrencilere bazı kolaylıklar sunulur. Öğrencinin derslerinde başarılı olamaması ve okul dondurma gibi durumlarda verilen burs kesilir.

KİMLERİN BURS ÖNCELİĞİ BULUNUR?

- Anne ve babası vefat etmiş olanlar,
- Şehit çocukları, (Şehit bekar ise bekar kardeşi)
- Gazi çocukları, (Gazi bekar ise kendisi)
- Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar,
- Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,
- “Milli Sporcu Belgesi” almış amatör sporcular,
- ÖSYM sınavında ham puan bazında ilk yüze giren öğrenciler,
- Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler