Gündem KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman belli olacak?

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman belli olacak?

27.10.2017 - 14:33 | Son Güncellenme:

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi başvuru sonuçlarına ilişkin heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Binlerce öğrenci KYK kredi ve burs başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladı. Peki KYK burs ve kredi başvuru sonuçları hangi tarihte duyurulacak?

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman belli olacak

KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarına ilişkin meraklı bekleyiş sürüyor. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu henüz KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarını açıklamadı. Peki binlerce öğrenci tarafından yakından takip edilen KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman belli olacak?

Haberin Devamı

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI TAMAMLANDI

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun burs/kredi imkânından yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları da yararlanabiliyor. İlk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf (ön lisans, lisans, özel yetenek, ek kontenjan, yüksek lisans ve doktora) öğrencilerinin başvurularını e-devlet üzerinden dün tamamlandı.

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler, KYK tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilecek. Durumu mevzuata uygun olan tüm öğrenciler de öğrenim kredisi alabilecek.

Haberin Devamı

Öncelikli öğrenciler

Şehit/gazi çocukları (şehit bekar ise bekar kardeşi/gazi bekar ise kendisi), anne ve babası (her ikisi de) vefat edenler, tam teşekküllü devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olanlar, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar, Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar ve milli sporcular ilgili belgeleri ibraz ettiği takdirde KYK bursundan öncelikli olarak faydalanıyor.