Gündem KYK yurt başvurusu başladı mı 2020? KYK burs ve kredi başvurusu için son gün ne zaman?

KYK yurt başvurusu başladı mı 2020? KYK burs ve kredi başvurusu için son gün ne zaman?

31.10.2020 - 13:35 | Son Güncellenme:

KYK burs ve kredi başvuruları için müjdeli haber geldi. 2020-2021 KYK burs ve kredi başvuruları 28 Ekim itibariyle e-devlet aracılığıyla alınıyor. Peki, KYK burs ve kredi başvurusu nasıl yapılır? KYK yurt başvurusu başladı mı?

KYK yurt başvurusu başladı mı 2020 KYK burs ve kredi başvurusu için son gün ne zaman

Bakan Kasapoğlu KYK burs ve kredi başvurularının başladığını duyurdu. Kredi ve burs imkanlarından faydalanmak isteyen öğrenciler KYK resmi internet sitesini ziyaret ederek başvuru detayları ile ilgili ayrıntılara göz atabilirler. Peki, KYK yurt başvuruları başladı mı?

Haberin Devamı

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSU İÇİN SON GÜN NE ZAMAN?

28 Ekim'de başlayan KYK başvuruları için son gün 3 Kasım Salı. Öğrenciler saat 23.59'a kadar başvuru işlemlerine devam edebilecekler.

KYK BAŞVURUSU NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

KYK burs ve kredi başvurusu E-Devlet üzerinden alınacak. Bütün öğrencilerin e-Devlet’teki başvuru indeks sayfasını okuyup onaylaması gerekiyor. Başvuruda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler, son güne kadar bilgilerini güncelleyebilecek.

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecek.

Haberin Devamı

KYK BURS KREDİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

KYK YURT BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

KYK burs ve kredi başvurularının başlamasının ardından yurt başvuruları için de araştırmalar başladı. KYK yurt başvuru tarihleri ise henüz belli olmadı. Gelişme ve duyurulardan haberdar olmak için https://gsb.gov.tr internet adresini takip edebilirsiniz.

KYK BURSU NE KADAR? (2020)

KYK 2020'de kredi ve ya burs 550 lira,

Öğrenim kredisi rakamları Ocak ayından itibaren

yüksek lisansta bin 100 lira,

doktorada bin 650 lira olarak uygulanacak