Gündem KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak? Tüm gözler KYK'da...

KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak? Tüm gözler KYK'da...

13.11.2017 - 10:29 | Son Güncellenme:

KYK burs ve kredi sonuçları için heyecanlı bekleyiş... KYK bursları Ocak ayında verilmeye başlanacağı için tüm gözler burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağında... Peki KYK burs ücretleri ne kadar olacak?

KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak Tüm gözler KYKda...

KYK burs ve kredi sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili resmi açıklama yapılmadı. Geçen sene sonuç açıklanma tarihlerine bakıldığında, sonuçların bu hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Öğrencilerin ekonomik, eğitim ve sosyal durumlarının incelenmesi tamamlandıktan sonra sonuçlar ilan edilecek. Sonuçların ilan edilmesiyle öğrencilerin e-Devlet üzerinden taahhütname onaylaması gerekiyor. Taahhütname onaylamayanlara burs ve kredi verilmeyecek.

Haberin Devamı

KYK BURS SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK KREDİ SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Burs ve kredi almaya hak kazanan öğrenciler, Ocak ayından itibaren ödeme almaya başlayacak. Ödemeler, Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla yapılacak.

2018 KYK BURS ÜCRETLERİ
2018 yılı burs ve kredi ücretleri ile ilgili yapılan açıklamaya göre; lisans ve ön lisans öğrencileri bu yıl 470 lira alacak.
Son yılların burs ücretleri; 2014 yılında 300 lira, 2015 yılında 330 lira, 2016 yılında 400 lira, 2017 yılında ise 425 lira burs ödemesi yapıldı.
Lisans ve ön lisans öğrencileri dışında;
Yüksek lisans öğrencileri 940 lira,
Doktora öğrencileri bin 410 lira burs alacak.

Haberin Devamı

BURS VE KREDİ ARASINDAKİ FARK

Burs ve kredi aylık olarak, öğrenim süresi boyunca öğrenciye verilir. Burs karşılıksız, kredi ise karşılıklıdır. Kredi alan öğrenci, öğrenim süresi sona erdikten sonra peşin olarak ya da taksitle geri ödeme yapar. Bursta ise geri ödeme yoktur. Öğrencinin derslerinde yeterli başarıyı sağlayamaması, okulu dondurması gibi durumlar karşısında bursu kesilir. Bir öğrenci hem burs hem de kredi alamaz.

BURS VE KREDİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILIR?

Burs ve kredi ödemeleri öğrencilerin T.C. kimlik numarasının son hanesine göre her ayın farklı günlerinde yapılır. T.C. kimlik numarasının son hanesi 2 olanlar ayın 7’sinde, 4 olanlar ayın 8’inde, 6 olanlar ayın 9’unda ve 8 olanlar da ayın 10’unda burs ve kredi ödemelerini alabilirler.

KYK BURSUNDAN KİMLER YARARLANAMAZ?

KYK bursundan yararlanamayacak olanlar;

- Kurumdan daha önce burs ya da kredi almış olanlar
- Gerçeğe aykırı beyanda bulunanlar
- Öğretim kurumu kayıt tarihi itibariyle, bir yıl kaybı olanlar
- Açık öğretim, uzaktan eğitim öğrencileri
- Yabancı uyruklu öğrenciler
- Yüksek lisans hazırlık sınıfında olan öğrenciler