Gündem KYK taahhütnamesi nedir? KYK taahhütname onaylama ne zamana kadar, nasıl yapılır?

KYK taahhütnamesi nedir? KYK taahhütname onaylama ne zamana kadar, nasıl yapılır?

15.12.2021 - 01:36 | Son Güncellenme:

KYK taahhütnamesi onayı ne zaman bitecek? Üniversite öğrencileri KYK burs ve kredi sonuçlarını öğrendi. Burs ve kredilerden yararlanabilmek için Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK taahhütnamesinin onaylanması gerekiyor. Yükseköğrenim öğrencileri 'KYK taahhütname onayı nasıl yapılır?' sorusunu soruyor.

KYK taahhütnamesi nedir KYK taahhütname onaylama ne zamana kadar, nasıl yapılır

KYK taahhütname onayı vermeyenler burs ve kredi alabilir mi? Milyonlarca öğrenci 2021-2022 eğitim ve öğretim döneminde faydalanacakları burs için taahhütname onay işlemi hakkında detayları merak ediyor. İşte, KYK taahhütnamesi hakkında...

Haberin Devamı

KYK TAAHHÜTNAME ONAYLAMA NASIL, NE ZAMANA KADAR YAPILIR?

Yükseköğrenim öğrencileri, burs ve kredilerini alabilmek için e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylayabilecekler. Taahhütnamesini onaylayan öğrencilere Aralık ayı içinde ödemeleri gerçekleşecek. Öğrenciler, taahhüt onaylarını 19 Aralık saat 23.59'a kadar e-Devlet mobil uygulaması üzerinden de yapabilecek.

Burs-kredi başvurusu yaparak taahhütnamesini onaylayan yükseköğrenim öğrencilerinin Ekim ayından geçerli olmak üzere üç aylık burs-kredileri de ay sonuna kadar yatırılacak.

KYK TAAHHÜTNAMESİ HAKKINDA

Öğrencilerin müracaat etmiş olmaları kendilerine mutlaka burs veya kredi tahsis edileceği anlamına gelmemektedir. Değerlendirme sonucunda burs veya kredi tahsisi yapılan öğrenciler Kurumun kyk.gsb.gov.tr internet adresinde ilan edilmektedir. Kendilerine burs veya kredi tahsis edilen; 18 yaşından büyük öğrenciler taahhütnamelerini www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden Kurumumuz linkine ulaşarak kendi e-devlet şifreleri ile, 18 yaşından küçük öğrenciler, taahhütnamelerini www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden Kurumumuz linkine ulaşarak, anne veya babanın e-devlet şifresi ile veli onayı verildikten sonra kendi e-devlet şifreleri ile onaylayacaklardır.
15 yaşından küçük öğrenciler anne veya babaları, şayet her ikisi de yoksa kanunu vasileri ile birlikte kendilerine en yakın Kredi ve Yurtlar Kurumumu İl Müdürlüğüne belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile birlikte giderek, taahhütnamelerini Kurum personeli huzurunda onaylayacaklar, süresi içinde Genel Müdürlüğümüze ulaştıracaktır.

Haberin Devamı

Burs-Kredi Taahhüt Senedini düzenlemeyenlere burs veya öğrenim kredi verilmeyecek olup, ayrıca bildirim yapılmayacaktır.