Gündem KYK yurt başvuru ekranı! KYK yurt başvuruları e-devlet'ten yapılıyor

KYK yurt başvuru ekranı! KYK yurt başvuruları e-devlet'ten yapılıyor

03.09.2018 - 07:48 | Son Güncellenme:

KYK yurt başvuruları e-devlet'te. Üniversiteye yerleşen öğrenciler yurt arayışına başladı. KYK yurt başvuruları da bugün itibariyle başlıyor. KYK yurt başvuruları e-devlet üzerinden yapılacak. Peki KYK başvurusu nasıl yapılır?

KYK yurt başvuru ekranı KYK yurt başvuruları e-devletten yapılıyor

Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından kayıt yaptıracak yüzbinlerce öğrenci yurt arayışına girdi. KYK yurt başvuru tarihlerini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR!

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından KYK yurt başvuru tarihleri de belli oldu. Yüz binlerce öğrencinin konaklama ihtiyacını gideren Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Üniversite kayıtlarının başlangıç tarihi olan 3-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN

3 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan KYK yurt başvuruları, geçmiş yıllarda olduğu gibi yine e-Devlet üzerinden alınacak ve 10 Eylül Pazartesi günü saat 23.59’da sona erecek.

Öğrencilerin öğrenim bilgileri, YÖK’ün bilgi sistemi üzerinden alınacağı ve hatalı öğrenim bilgisiyle yurt başvurusu yapan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacağı için öğrencilerin e-Devlet’te yer alan öğrenim bilgilerinin doğru olup olmadığını kontrol etmesi önem taşıyor.

Haberin Devamı

Öğrenim bilgilerinde yanlışlık olan öğrenciler, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerini düzelttirebilecek, bilgilerinde yanlışlık olmayan öğrenciler ise başvurularını doğrudan gerçekleştirebilecek.

Başvurular e-Devlet üzerinden alınacağı için e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-Devlet şifresi alması veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olması gerekiyor.

Öğrenciler, yurtlara başvuru tarihi ve başvuruların sonuçlanmasıyla ilgili her tür bilgiye Kurumun resmi internet adresinden (yurtkur.gsb.gov.tr) ulaşabilecek.

7/24 ÇÖZÜM MERKEZİ

Öğrencilerin yaşadığı sorunlara anında çözüm bulmak için 7/24 hizmet veren KYK KİM (Kurumsal İletişim Merkezi), başvuru süresince de öğrencilerin hizmetinde olacak.

Öğrenciler, 444 1961 numaralı Kurumsal İletişim Merkezinden ya da Kurumun resmi Twitter hesabı KYK_DESTEK üzerinden yardım talebinde bulunabilecek.

ÖĞRENİM BİLGİLERİ "E-DEVLET" ÜZERİNDEN KONRTOL EDİLMELİ

Yurt başvuruları, "e-devlet"te yer alan öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin "e-devlet"teki bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması önem taşıyor. Öğrencilerin başvuru sırasında herhangi bir sorun yaşamaması için öncelikle "e-devlet"e girerek okul ve bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde hata olan öğrencilerin, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşmeleri gerekiyor. Bilgilerinde yanlışlık olmayan öğrenciler ise başvurularını doğrudan gerçekleştirebilecek. Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle yurt başvurusu yapan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak.

Haberin Devamı

Başvurular "e-devlet" üzerinden alınacağı için, "e-devlet" şifresi olmayan öğrencilerin kimliğiyle birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka "e-devlet" şifresi almaları veya diğer "e-devlet" giriş yöntemlerine sahip olmaları gerekiyor.

Özel ve öncelikli durumu olduğunu beyan eden öğrencilerin, yurt barınma hakkı kazandıktan sonra ilgili belgeyi yurt müdürlüklerine teslim etmeleri gerekiyor. İlgili belgenin ibraz edilmemesi durumunda öğrencinin yurt hakkı geçersiz sayılacak.

E-DEVLET GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ...

YURTTA KALAN ÖĞRENCİLERDEN O ÜCRET ALINMAYACAK

Resmi Gazete'de yer alan Bakanlar Kurulu kararına göre, KYK tarafından işletilen öğrenci yurtlarında temmuz ve ağustos aylarında fiilen barınmayan öğrencilerden yurt ücreti alınmayacak.

Haberin Devamı

Söz konusu karar, Gençlik ve Spor Bakanlığının 14 Haziran tarihli yazısı üzerine alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat vermişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın ramazan ayında Twitter'dan yaptığı paylaşıma cevap veren gençleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırladığı sahur programında, KYK'da kalan öğrenciler yaz tatili döneminde yurtta barınmadıkları halde ücret ödediklerini söylemişti.

Sahur programına sürpriz yaparak katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu'ya talimat vererek, "Şimdi Sinan Bey'e talimatı verdim. Onlar da bu düzenlemeyi yapmışlar. Bundan sonra yaz sezonunda sizlerden ücret alınmayacak." demişti.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KYK burs ve kredi başvuruları YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından Üniversiteye yerleşen binlerce aday tarafından merak içinde araştırılmaya başladı. KYK burs ve kredi işlemlerinin Kasım ayı içerisinde alınması bekleniyor