Gündem KYK yurt sorgulama nasıl yapılır? KYK burs başvuruları başladı mı?

KYK yurt sorgulama nasıl yapılır? KYK burs başvuruları başladı mı?

13.09.2019 - 08:26 | Son Güncellenme:

KYK yedek yurt sonuçları açıklanmaya devam ediyor. 5 Eylül ve 9 Eylül'de açıklanan yedek yurt sonuçlarının ardından 3. yedek yurt sonuçları da 12 Eylül tarihinde açıklandı. Peki, yurt sorgulama nasıl yapılır? KYK burs başvuruları başladı mı?

KYK yurt sorgulama nasıl yapılır KYK burs başvuruları başladı mı

5-9-12 Eylül'de üç yedek yerleştirme sonucu açıklandı. Yedek yerleştirme işlemleri bu tarihlerden sonra da her pazartesi ve perşembe günleri yapılmaya devam edilecek. Peki, KYK burs başvuruları başladı mı?

Haberin Devamı

KYK YURT SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Öğrenciler sonuçlara https://sonuc.kyk.gov.tr/adresinden ulaşabilecek. Sonuçlar, öğrencilere SMS atılarak da duyurulacak.

YURT SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

DİĞER BAŞVURULAR

Ek kontenjan ya da özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim kurumuna yerleşen, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler, yurt içi ve yurt dışı değişim programları, lisans tamamlama, lisansüstü öğrenciler ve ülkemize kendi imkânlarıyla gelen uluslararası öğrenciler için yurt başvuruları ilerleyen günlerde alınacak.

KYK KREDİ VE BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Kredi/burs başvuruları da tüm üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerini tamamlamasını takiben alınacak.