Gündem Lazanya nasıl yapılır? Masterchef'te yer aldı! Lazanya tarifi ve malzemeleri nedir?

Lazanya nasıl yapılır? Masterchef'te yer aldı! Lazanya tarifi ve malzemeleri nedir?

12.08.2020 - 10:14 | Son Güncellenme:

Lazanya tarifi araştırılan konular arasında bulunuyor. Masterchef'in yeni bölüm fragmanında lazanya ile ilgili konuştuğu görüldü. İzleyiciler ise lazanyanın yapımı ve malzemeleri ile ilgili detayları merak ediyor. İşte lazanya tarifi ve malzemeleri...

Lazanya nasıl yapılır Masterchefte yer aldı Lazanya tarifi ve malzemeleri nedir

Masterchef'te final turu izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. TV8 ekranlarında yayınlanan Masterchef'in yeni bölüm fragmanı yayınlandı. Fragmanda lazanya detayı dikkat çekti. Lazanyanın yapımı ise araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki lazanya nasıl yapılır?

Haberin Devamı

LAZANYA MALZEMELERİ

500 gram kıyma
1 paket lazanya
2 adet domates
2 adet soğan
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates ya da biber salçası
1 adet havuç
2 adet sivri biber
Yarım su bardağı su
Rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber

BEŞAMEL SOS MALZEMELERİ

2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Karabiber, tuz

LAZANYA NASIL YAPILIR?

Kıymayı yağ ile suyunu salıp çekene kadar kavurun. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin.Soğanlar da kavrulunca salça ekleyip kavurmaya devam edin. İnce kıyılmış sarımsak, doğranmış biber, rendelenmiş havuç ve küp küp doğranmış domatesleri ekleyip pişmeye bırakın. Son olarak tuz, karabiber ve yarım su bardağı sıcak su ekleyip 5 dakika daha pişirin.

Haberin Devamı

Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını eritin, unu kokusu çıkana kadar kavurun. Un kavrulunca üzerine süt, karabiber ve tuzu ekleyip ocaktan alın.

Fırın kabını ayçiçeği yağı ile yağlayın. Lazanya yapraklarını tek yaprak halinde dizin ve üzerine beşamel sosu sürün.

Sosun üzerine kıymalı harcınızı ekleyip üzerine kaşar peyniri rendeleyin. Bu işlemi tüm lazanya yapraklarını dizdiğinizde tekrar edin.

Kalan beşamel sosu lazanyanızın üzerine dökün ve tekrar kaşar peyniri rendeleyin. 180 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin.