Gündem Lisede dehşet!

Lisede dehşet!

06.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bursa’da liseli Hasan C., sınıf arkadaşı Nilüfer Acar’ı babasının ruhsatsız tabancasıyla vurup intihara kalkıştı. Acar, olay yerinde yaşamını yitirirken, Hasan C. hastaneye kaldırıldı...

Lisede dehşet

Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesindeki Hürriyet Anadolu Lisesi’nde okuyan Hasan C. (16) görgü tanıklarının ifadesine göre sabah sınıf arkadaşı Nilüfer Acar ile birlikte geldi. Kendileriyle birlikte sınıfa girmek isteyen bir arkadaşlarını dışarıya çıkaran Hasan C, babasının ruhsatsız tabancasıyla önce genç kıza ateş etti, ardından da kendini vurdu.
Nilüfer Acar, olay yerinde yaşamanı yitirirken, Hasan C. hastanede tedavi altına alındı. Nilüfer Acar’ın babasının uzun yol TIR sürücüsü, annesinin ise Ukrayna uyruklu olduğu, genç kızın da Ukrayna’da dünyaya geldiği belirtildi.
‘Oğlumdan hediye’
Hastanede yaşam mücadelesi veren Hasan C.’nın okulda başarılı bir öğrenci olduğu öğrenilirken, babası Sargun C.’nin geçen yıl haziran ayında oğlunun taktir ve başarı belgelerinin yer aldığı bir fotoğrafı, ‘Oğlumdan babalar günü hediyesi’ cümlesiyle paylaştığı ortaya çıktı.
Bir hafta önce babasıyla tartıştığı iddia edilen liselinin ailenin büyük çocuğu olduğu ve 5 yaşında bir kardeşi bulunduğu öğrenildi.
Olay nedeniyle okul tatil edilirken, sınıfta iki boş kovan bulundu. Bu arada, Hasan C.’nin arkadaşlarıyla birlikte kullandıkları ‘Kupkuru’ adlı Whatsapp grubundan olay öncesi tüyler ürperten mesajlar yazdığı ortaya çıktı.
Arkadaşlarına yazmış
Babası bir fabrikada işçi olan ve evden bulduğu ruhsatsız tabancayla cinayeti işleyen Hasan C.nin mesajları şöyle: “Aileme dersiniz ne halt olduğumu. İşte ateistti bilmem neydi diye. Cenaze masrafı çıkardı diye lanet okurlar. Bunu yaptığım için hiç pişman değilim, gittiğim yer nere bilmiyorum ama orada mutlu olduğuma emin olun. En fazla bu kadar mutlu olabilirdim. Birkaç üzülün işte zaten bugün cuma işte.”

‘Organlarımı bağışlayın’

Hasan C.’nin cinayet işlemeyi ve kendini öldürmeyi planladığı anlaşılan başka bir mesajında ise şu ifadeleri kullanmış: Pazartesi 3- 5 çiçek koyarsınız sıraya sonra unutun bitsin gitsin. İşte bana kalsa o çiçekleri de koymayın. Organım oyum buyum neyim varsa sağa sola dağıtın bağışlayın. Yaşarken bir işe yaramadım, bari ölünce bir işe yararım. Arkamdan katil matil de demeyin, kız kendi istedi, istiyordu. Katil olmayı isterdim sınıfa gelip ya da dışarıda seri 50- 100 kişiyi öldürmek ne güzel olurdu ki ama imkanlar buna elveriyor. Hem riske giremem. Hakikat ölümde gizlidir. Ölümse hakikatin ta kendisidir. Bu arada ölünün arkasından Kuran okunmaz, saçma sapan ayinler yapmayın arkamdan.”

UZMAN GÖRÜŞÜ: İletişim sorunu yaşıyor

Olayı ve Hasan C.’nin Whatsapp yazışmalarını değerlendiren Sağlık Araştırmaları ve Stratejileri Derneği Başkanı Psikiyatrist Prof. Dr. Rüstem Aşkın, kızın mağdur, olayı gerçekleştiren gencin de şiddet eğilimi olan bir delikanlı olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Yetiştiği, yaşadığı çevreyi yeterince bilmiyoruz. Ancak sosyoekonomik seviyelerinin zayıf olduğu anlaşılıyor. Muhtemelen bu da etrafından şiddet eğilimini besleyen iletiler aldığını düşündürmektedir. Ölümü yüceltir türdeki ifadesi, yine ölüm kavramını bu çocukta yeterince gelişmediğini de akla getirmektedir. Bu uygunsuz şiddet ve benzeri tarzı nedeniyle arkadaşı ile belki bütün arkadaşlarıyla, ailesiyle, iletişim sorunu yaşıyor olduğu düşünülebilir. Geleneksel, kültürel değerlerimizin yine zayıf kaldığı anlaşılmaktadır. Belki bu genç rehberlik öğretmenine başvursaydı, kendisi tedaviye yönlendirilebilirdi.