Gündem Liseli Belgin, zayıflama çayı kurbanı mı?

Liseli Belgin, zayıflama çayı kurbanı mı?

02.03.2016 - 14:43 | Son Güncellenme:

.

Liseli Belgin, zayıflama çayı kurbanı mı

İZMİR’de iddiaya göre, internetten aldığı zayıflama çayı diye bilinen kurutulmuş bitki çayını içtikten sonra gittiği okulda fenalaşan lise öğrencisi 15 yaşındaki Belgin Elmalı, kaldırıldığı hastanede kalp krizinden öldü.

Haberin Devamı

Çiğli ilçesindeki Naime Tömek Adalet Meslek Lisesi öğrencisi Belgin Elmalı, iddiaya göre dün internetten sipariş vererek aldığı zayıflama çayı olarak adlandırılan kurutulmuş bitki çayını. Daha sonra okula giden Belgin Elmalı, öğle saatlerinde okulda rahatsızlandı. Belgin Elmalı, çağrılan sağlık ekiplerinin uzun süre yaptığı kalp masajına rağmen kaldırıldığı Karşıyaka Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Okulunda başarılı bir öğrenci ve çevresinde de sevilen biri olan Belgin Elmalı’nın yakınları genç kızın kilolu olmadığını, bilinen herhangi bir rahatsızlığının da bulunmadığını belirterek, bir süre spor yaptıktan sonra şu an aktif olarak spor yapmadığını söyledi.

Belgin’in arkadaşlarına zayıflama çayından içtiğini söylediği ileri sürülürken, bir tekstil firmasında çalışan 2 çocuk babası Yılmaz Elmalı ile ev kadını anne Gönül Yılmaz, kızlarının ölümüyle büyük üzüntü yaşadı.

Haberin Devamı

İLK BULGU KALP KRİZİ

Belgin Elmalı’ya İzmir Adli Tıp Kurumu’nda otopsi yapıldı. İlk belirlemelere göre kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği öğrenilen Elmalı’nın kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için detaylı otopsi yapılacağı bildirildi.

Otopsi sonrası cansız bedeni ailesine teslim edilen Belgin Elmalı’nın bugün ikindide Karşıyaka Goncalar Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Örnekköy Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.