Gündem Liseli Melike'nin son notu: Hayat yordu beni

Liseli Melike'nin son notu: Hayat yordu beni

01.05.2013 - 14:04 | Son Güncellenme:

ADANA’nın Ceyhan İlçesi’nde, göğsünden tabancayla vurularak ölmüş halde bulunan lise öğrencisi 16 yaşındaki Melike Sönmez’in odasında bir ’veda mektubu’ bulunduğu ortaya çıktı. Kendi el yazısıyla ’Ölümümden kimse sorumlu değildir, sadece hayat yordu beni’ yazılı notu bulan polislerin, ’töre cinayeti’ iddialarının da ortaya atıldığı olayla ilgili başlattığı soruşturma çok yönlü sürüyor.

Liseli Melikenin son notu: Hayat yordu beni

Esentepe Mahallesi’nde 28 Nisan’da odasında tabancayla göğsünden vurulan Melike Sönmez’in ölümüyle ilgili soruşturmayı sürdüren Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin odada bulduğu veda notunda, genç kızın derslerden ve hayattan yorulduğunu anlattığı öğrenildi. Polisin, Melike Sönmez’in el yazısıyla yazıldığını belirlediği not kağıdında, şu ifadeler yer aldı:

Haberin Devamı

"Sevgili Sönmez Ailesine ve arkadaşlarıma. Öncelikle aileme bana bu kadar hayat yaşattıkları için teşekkür ediyorum. Ölümümden kimse sorumlu değildir, sadece hayat yordu beni. Derslerim yordu, dedim ya sadece hayattan yoruldum. Ölümümden sonra arkamdan konuşulmasını istemiyorum. Arkamdan dedikodu çıkarmasınlar. Sadece hayattan sıkıldım, yoruldum. Ailem sizleri çok seviyorum, kendinize iyi bakın. Arkadaşlarım sizleri de çok seviyorum, kendinize cici bakın. By. Melike Sönmez."

’KIZIM KAZA SONUCU ÖLDÜ’

Baba 43 yaşındaki Mecit Sönmez, kızının intihar etmesini gerektirecek bir sorunu olmadığını belirterek, olayın kesinlikle töre cinayeti olmadığını, aile olarak töre cinayetlerine karşı olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Melike Sönmez’in ölümünün ardından taziyeleri kabul eden 7 çocuk babası Mecit Sönmez, "Kızımın yiyecek ekmeği, içecek suyu kalmamış. Bundan sonra söyleyecek söz kalmadı ama ölümle ilgili soru işaretlerini de aydınlatmamız lazım. Biz aydın görüşlü, açık bir aileyiz. Eğer sevdiği ya da onu isteyen biri olsaydı, kesinlikle karşı çıkmaz kızımı evlendirirdim. Melike ile baba- kız ilişkisinden öte bir yakınlığımız vardı. Arkadaş gibiydik. Ölümü bizi yıktı. Olayın da kaza sonucu meydana geldiğine inanıyorum" diye konuştu.

’DEDESİNİN SİLAHIYDI’

Nakliyecilik yaparak geçimini sağlayan Mecit Sönmez, pazar günü kahvaltı yaptıktan sonra evlerinin altındaki kahveye indiğini; 2 saat sonra da kızının acı haberini aldığını söyledi. Kızını, ambulansı beklemeden otomobille hastaneye götürdüklerini anlatan Mecit Sönmez, olay günü yaşananları şöyle anlattı:

"Misafir gelmişti, Melike onlara kola ikram etmiş, sonra da pazartesi günü sınavı olduğu için ders çalışacağını söyleyerek, odasına girmiş. Silah bana, mahallemizin eski muhtarı olan babamdan kalmıştı. 2 gün öncesine kadar toprağa gömülüydü. Paslandığı için temizleyip yatağın arasına saklamıştım, alıp oynamış. Salonda oturan annesi bardak kırılmasına benzer bir ses duymuş. Kendi kendine ’Melike yine bardak kırdı’ diye söylenerek içeri girince, kızımı yerde bulmuş. Kızım son nefesinde ’Anne seni seviyorum’ diyebilmiş. Kucaklayıp aşağıya indirdiler. Hemen hastaneye götürdük kurtaramadık."

Haberin Devamı

TÖRE CİNAYETİNE KARŞIYIZ

Kızının ölümüyle yıkıldıklarını ifade eden baba Mecit Sönmez, "Kimse evladının ölümünü görmek istemez. Bu acının yanında, bir de töre söylentileri çıkınca daha çok üzüldük. Biz töreyi uygulamış olsak, akrabalarımız, yakınlarımız taziyeye gelmez. Gelseler de, biz kabul etmezdik. Kesinlikle töre cinayeti diye bir şey yok. Töre cinayetine karşıyız. Olması da mümkün değil" diyerek iddiaları kabul etmedi.

Olayı araştırmak için genç kızın sınıf arkadaşlarıyla da görüşen polis, Ceyhan Kız Meslek Lisesi 2’nci sınıf öğrencisi Melike Sönmez’in okulda başarılı bir öğrenci olduğunu belirledi. Polis, intihar bulgularının arttığı soruşturmayı çok yönlü sürdürüyor.