GündemUyarıların ardından fırtına ve sağanak birçok ili etkiledi! İki ilde hortum oluştu

Uyarıların ardından fırtına ve sağanak birçok ili etkiledi! İki ilde hortum oluştu

25.11.2023 - 13:35 | Son Güncellenme:

Meteoroloji'nin 64 kenti uyarmasının ardından birçok kentte şiddetli yağışlar ve fırtına yaşandı. İki ilde hortum oluşurken çok sayıdaki bölgede sağanak etkili oldu. Kocaeli'de ise fırtınada denize açılan kanocular ise adeta ölümle burun buruna geldi.

 

FOÇA'DA FIRTINA İSKELEYİ YIKTI

İzmir’in Foça ilçesinde etkili olan fırtına sahil şeridindeki iskeleyi yıktı. Rüzgâr nedeniyle denizdeki dalga boyu metreleri buldu.

Foça’da sabaha karşı başlayan ve etkisini artıran kuvvetli rüzgâr nedeniyle deniz suları caddeye kadar ulaştı. Denizde taşmalar meydana geldi. Foça Küçükdeniz sahil şeridindeki tahta iskelelerin denizdeki dalgaların sahile çarpmasının etkisi ile parçalandığı görüldü.

İSTANBUL'DA FIRTINA ETKİLİ OLUYOR

İstanbul'da sabah saatlerinde fırtına ve sağanak etkisini artırdı. Meteoroloji'nin günlerdir yaptığı uyarıların ardından İstanbul'da şiddetini artıran fırtına nedeniyle Kağıthane'de bir binanın çatısı uçtu. Taksim Meydanı'na çıkanlar fırtına nedeniyle güçlükle yürürken, sahil şeridinde metrelerce yükselen dalgalar oluştu.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günler öncesinden yaptığı uyarıların ardından İstanbul'da fırtına ve sağanak etkisini gösterdi. Sabahın erken saatlerinde sağanak yağış, kentin batısından başlayarak etkili olmaya başladı. Şiddetini artıran fırtına nedeniyle de Kağıthane'de bir binanın çatısı uçtu. Olayda şans eseri yaralanan olmazken, sokaktaki bazı araçlarda hasar oluştu.

TAKSİM'DE GÜÇLÜKLE YÜRÜDÜLER

Sağanak ve fırtına kent genelinde etkili olurken, Taksim Meydanı'na çıkanlar zor anlar yaşadı. Yağmurun etkisi ile ıslanan vatandaşlar, fırtınanın etkisi ile güçlükle yürüdü. Fırtına nedeniyle Üsküdar sahil başta olmak üzere sahil şeridinde metrelerce yükseklikte dalgalar oluştu. Yağış ve fırtınaya rağmen bazı vatandaşların ise sahilde yürüyüş yaptığı dikkatlerden kaçmadı. İstanbul'da fırtına ve yağış etkisini sürdürüyor.

KAĞITHANE'DE BİNANIN ÇATISI UÇTU

İstanbul'da kent genelinde etkili olan şiddetli rüzgar ve yağışın etkisiyle bir binanın çatısı uçtu. Olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edilirken olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Olay saat 04.00 sıralarında Kağıthane Talatpaşa Mahallesi Semavi Sokak'ta meydana geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından İstanbul'da gece saatlerinde şiddetli rüzgar ve yağış etkisini gösterdi. Şiddetli rüzgar ve yağışın etkisiyle Kağıthane Talatpaşa Mahallesi'nde bulunan 6 katlı bir binanın çatısı uçarak sokakta park halinde bulunan otomobillerin üzerine düştü. Çatının uçtuğunu gören, yan binadaki bir vatandaş itfaiye ve polis ekiplerine ihbarda bulundu. Olay yerine sevk edilen itfaiye ve polis ekipleri tarafından çevrede güvenlik önlemleri alınırken itfaiye ekipleri çatıda risk teşkil eden diğer parçaları kontrol altına aldı.

Çatıdan kopan parçalar sokakta park halinde bulunan 34 FB 5355 ve 34 FAP 185 plakalı araçların üzerine düştü. Olayda ölen ya da yaralanan kimse olmazken araçlarda ve binada maddi hasar meydana geldi.

Polis ekipleri sokağı insan ve araç girişine kapatırken itfaiye ekipleri çatıdan uçan parçaları olay yerinden kaldırdı.

Haberin Devamı
LAPSEKİ-GELİBOLU SEFERLERİ DURDURULDU

Çanakkale’de etkili olan fırtına gece boyunca etkisini gösterdi. Bölgede gün boyu etkili olan fırtına nedeniyle akşam saatlerinde Çanakkale Boğazı kuzeyden, güneye tek yönlü olarak gemi trafiğine kapatılmıştı. Çanakkale Liman Başkanlığı'nın olumsuz hava şartlarından dolayı aldığı kararla, Lapseki-Gelibolu hattındaki seferler geçici olarak durduruldu.

İZMİR’DE DENİZ TAŞTI, SİRENLER ÇALDI

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle deniz taştı, yollar göle döndü,deniz suları kaldırımla birleşti.


 Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan kuvvetli yağış ve fırtına uyarısının ardından akşam saatlerinden itibaren etkisini arttıran fırtına sebebiyle Mavişehir ve Yalı mahallelerinde deniz taştı. Deniz suları kaldırımlarla birleşti, sitelerin bahçeleri su altında kaldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, bölgede çalışma başlatırken, vatandaşlara da araçlarını bulunduğu yerden kaldırmaları için anons yapılmaya ve sirenler çalınmaya devam ediliyor.

UZUNKÖPRÜ'DE YAĞIŞ YOLLARI GÖLE ÇEVİRDİ

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde akşam saatlerinde bağlayan sağanak yağış nedeniyle yollar göle dönerken, kanalizasyonlar yağışa dayanamayarak taştı. Su dolan yolda bir araç mahsur kaldı.

Marmara Bölgesi’ni etkisi altına alan hava şartları, Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde de hayatı olumsuz etkiliyor. Gündüz etkili olan şiddetli lodos, akşam saatlerinde yerini yağışa bıraktı. Gök gürültülü ve şiddetli bir şekilde yağmur nedeniyle şehir merkezindeki yollar göle döndü. Araçların zorlukla ilerlediği yollarda, bazı rögarlar taştı.

Yağmur nedeniyle Şehirin ana artallerinde su birikintisi meydana geldi. Yaklaşık 1 metreye kadar çıkan su birikintisine giren bir araç mahsur kaldı. Yarıya kadar suya gömülen araç sürücüsü ise çekici yardımıyla saplandığıı sudan çıkartılarak, kenara çekildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, Uzunköprü-Salarlı yolunu trafiğe kapatırken, çok sayıda araç da Uzunköprü'ye giriş için diğer yolları kullanmak zorunda kaldı. Yağmur nedeniyle Uzunköprü alçak bölgelerinde de su birikintilerinin meydana geldiği, bazı bölgelerden araç geçişinin zorlukla olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı
BURSA'DA LODOS ETKİLİ OLDU, ÇATIYI 100 METRE UÇURDU

Bursa’nın İnegöl ilçesinde gece saatlerinde etkisini artıran lodos, evin çatısını 100 metre uçurdu.

Olay, Mahmudiye Mahallesi 1. Kaya Sokak üzerinde meydana geldi. Gece saatlerinde mahalle sakinleri, gürültüyle uyandı. Dışarıya çıkan vatandaşlar sokak üzerinde çatı parçaları buldular. Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine polis ve İtfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler çevredeki binaların çatılarını tek tek inceledi. Çatının düştüğü sokağın arka tarafındaki Lider sokakta inceleme yapan ekipler, hasarlı binayı buldular. Yaklaşık 100 metre uçarak diğer sokak üzerine düşen çatı parçalarını gören vatandaşlar hayretler içerisinde kaldı. Uçan çatı parçaları, bir binaya çarparak hasar oluşturdu. Çatısı uçan dubleks daire sahibine haber verildi. Uçan çatı, ekipler tarafından yoldan kaldırıldı.

MARMARA DENİZİ'NDE FIRTINA! SEFERLER İPTAL EDİLDİ

Marmara Denizi'nde beklenen kuvvetli fırtına etkisini gösterdi. Şehir Hatları ve İDO seferleri iptal edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği haftasonu Marmara Denizi'nde beklenen kuvvetli fırtına ile ilgili uyarılarda bulunmuştu. Cumartesi öğle saatlerinde başlayan fırtınanın pazar akşam saatlerine kadar devam edeceği öngörülen fırtına İstanbul'da etkisini gösterdi. Beşiktaş sahiline vuran dalgaların boyu 2 3 metreye ulaşırken deniz seferleri de olumsuz etkilendi.

Sahilde bulunan vatandaşlar ise kıyıya vuran dalgaların keyfini çıkardı. Dalgaların kıyıya vurduğu esnada bazı vatandaşlar cep telefonuyla fotoğraf ve video çekerken bazı vatandaşlar ise sahil kenarında dalgaları seyretti. 2 arkadaşın dalgalara aldırış etmeden sahilde bisiklet sürdüğü anlar kameraya yansıdı. Bir gemi ise dalgalara rağmen ilerlemeye çalışırken görüntülendi.

İDO tarafından yapılan açıklamada fırtınanın etkisiyle pazar günü de deniz seferlerinin iptal edildiği öğrenildi.