Gündem Manzarayı görmek için gittiler, trafikte mahsur kaldılar

Manzarayı görmek için gittiler, trafikte mahsur kaldılar

28.01.2024 - 17:10 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ'da, sömestir ve hafta sonu yoğunluğu yaşanırken teleferik sırasında 1 kilometrelik kuyruk oluştu. Abant Gölü Milli Parkı'nda ise şiddetli kar yağışına rağmen bölgeye akın eden vatandaşlar nedeniyle trafik kilitlendi.

KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

Düzce’nin yüksek kesimlerinde etkisini artıran yağış sebebi ile kar kalınlığı yer yer 1 metreye kadar ulaştı. Bolu Dağı’nda da yağış etkisini arttırarak devam ederken, Karayolları ekiplerinin yollarda çalışmaları devam ediyor. Hem Anadolu Otoyolu’nda hem de D-100 karayolu üzerinde tuzlama ve kar küreme çalışmaları aralıksız sürüyor. Kar yağışının etkili olduğu bölgelerde hazır bekleyen ekipler anında müdahale yaparken, bölgelerde ulaşımda sorun yaşanmıyor.

Öte yandan Bolu Dağı’nı tercih eden sürücülerden bazıları araçlarını yol kenarlarına park ederek, aileleri ile kar topu oynuyor.

ULUDAĞ'DA TATİL YOĞUNLUĞU

Türkiye'nin ilk kayak merkezi olma özelliğini taşıyan, kayakseverlerin, 'beyaz cennet' olarak tanımladığı Uludağ'da, sömestir tatili yoğunluğu devam etti.

-7'Yİ GÖRDÜ

Kar kalınlığının 70 santimetre olarak ölçüldüğü Uludağ'da, hava sıcaklığı en yüksek sıfırın altında 4, en düşük sıfırın altında 7 derece oldu.

Haberin Devamı
KAYAK PİSTLERİ TATİLCİLERLE DOLDU

Meteoroloji'den alınan bilgiye göre; kar yağışının 30 Ocak Salı gününe kadar devam edeceği Uludağ'da, yoğun sise rağmen kayak pistleri tatilcilerle doldu. Uludağ yolunda da araç yoğunluğu oluşurken, kış lastiği ve zinciri olmayan araç sürücülerinin Uludağ'a çıkışına izin verilmiyor.

9 KİLOMETRELİK HAT İLE ULUDAĞ'A YOLCULUK

Uludağ'a, 9 kilometrelik adrenalin dolu yolculukla çıkmak isteyen tatilciler ise Türkiye'nin ilk teleferik hattı olarak 1963 yılında faaliyete geçen teleferikte uzun kuyruklar oluşturdu. Sabah erken saatlerde teleferik istasyonuna gelen tatilciler, 1 kilometrelik kuyruk oluşturdu. Sabah 08.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında hizmet veren teleferikle Uludağ'a çıkmak isteyenler kişi başı 230 TL ödüyor. Bu ücret öğrenciler için 115 TL olarak belirlendi.

'SIRADA 2 SAATTİR BEKLİYORUM'

Teleferikle Uludağ'a çıkıp, günübirlik tatil yapan Fatih Baytar, "İstanbul'dan geldik. Uludağ'da çok eğlendik, çocuklarımla beraber kızaklarımızla kaydık, kar topu oynadık" dedi. Çanakkale'den Bursa'ya gelen Sevim Akkaya da "Çanakkale'den buraya geldik. Teleferikle Uludağ'a çıkarak yemek yedik, kızakla kaydık. Teleferikle çıkmak çok eğlenceliydi" diye konuştu. Hafta sonu tatili için Kütahya'dan Bursa’ya gelen Halil Uslu ise Uludağ'a doğal güzelliklerini kuşbakışı izleyebilmek için teleferikle çıkmayı tercih ettiğini belirterek, "Kütahya'dan geldim. Sırada 2 saattir bekliyorum. Araçla Uludağ'a çıktığımız yollar çok yoğun oluyor. Teleferikle çıkmayı tercih ediyorum, maceralı bir yolculuk oluyor. Çok eğleniyoruz" dedi.

Haberin Devamı
BOLU DAĞI'NDA ŞİDDETLİ KAR YAĞIŞI

Türkiye'nin en önemli geçiş güzergahlarından birisi olan Bolu Dağı’nda yağış artarak devam etti.

Kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığı bölgede sis zaman zaman ulaşımı olumsuz etkiledi. Özellikle Bakacak, Darıyeri ve Sarıçökek mevkilerinde sis sebebiyle görüş mesafesi 20 metreye kadar düştü.

Etkili olan kar yağışı ve sis havadan havadan da görüntülendi.

ULAŞIMDA SIKINTI VAR MI?

Sürücü Ramazan Çolak, "Bugün Bolu Dağı'nda yoğun kar ve sisli bir hava var. Ulaşımda herhangi bir sıkıntı yok. Şu anda Topuk Yaylası'na gidiyorum. Orası biraz karışık. Orada şu anda kar 1 metreye yaklaştı. Yani 100 santimetre oldu ama ulaşımda sorun olmuyor. Yollarımız açık" dedi.

ABANT'TA TRAFİK KİLİTLENDİ

Bolu'da 3 gündür aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle Abant Gölü Milli Parkı'nda kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı. Dört yanı ormanlarla çevrili olan milli parkta kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.

Kar yağdığını duyan tatilciler ise Abant'a akın etti. Ziyaretçiler sebebiyle giriş ve çıkışlarda trafik kilitlendi. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu Abant Gölü'nde ziyaretçiler dakikalarca trafiğin hareket etmesini bekledi.

Haberin Devamı
'KARDA MANGAL ZEVKLİ OLUYOR'

Mangal yakmak için ailesiyle birlikte Abant'a geldiğini ifade eden Muammer Çetin, "Karda mangal yapması zevkli oluyor. Fırsat buldukça geliyoruz. Abant güzel" dedi.

KUZEY MARMARA OTOYOLU'NDA ZİNCİRLEME KAZA

Kaza, öğle saatlerinde Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sevindikli mevkisinde meydana geldi.

Ankara yönüne giden ve sürücülerinin isimleri öğrenilemeyen 34 CDJ 217 ve 06 KDY 19 plakalı otomobiller ile plakası belirlenemeyen bir otomobil, yolda aralıklarla etkili olan karla karışık yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak zincirleme kazaya karıştı.

 

Kazayı gören diğer sürücülerin ihbarı üzerine bölgeye jandarma ve acil sağlık ekipleri geldi. Ekiplerin kontrollerinde yaralandıkları belirlenen 5 kişi, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kaza nedeniyle yolun 2 şeridi trafiğe kapatılırken, araç geçişleri kontrollü olarak sağlandı. Kazaya karışan araçların yoldan kaldırılması ve temizlik çalışmalarının ardından trafik akışı normale döndü. Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Haberin Devamı