GündemSon dakika: Erzincan'da altın madeninde toprak kayması! Facianın yeni görüntüsü ortaya çıktı

Son dakika: Erzincan'da altın madeninde toprak kayması! Facianın yeni görüntüsü ortaya çıktı

14.02.2024 - 06:50 | Son Güncellenme:

Erzincan İliç’te Çöpler Altın Madeni’nde toprak kayması meydana geldi. Arama kurtarma çalışmaları sürerken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 9 işçi ile ilgili açıklama geldi. Öte yandan ortaya çıkan yeni görüntüler ise felaketin boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Erzincan’ın İliç ilçesindeki Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Aralık 2010’dan bu yana altın üretimi yaptığı Çöpler Madeni’nde toprak kayması meydana geldi. Toprak altında kalan 9 işçi için arama çalışmaları sürerken, bölgeden yeni bilgiler de geliyor.

TBMM KARARI RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Erzincan İliç’te meydan gelen maden kazasının araştırılmasına ilişkin komisyon kurulmasına dair TBMM Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Erzincan’ın İliç ilçesinde meydana gelen maden kazasının tüm yönleriyle araştırılması ve benzer kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi amacıyla meclis araştırma komisyonu kurulmasına dair TBMM Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Komisyon 22 üyeden kurulacak. Komisyonun çalışma süresi başkan, başkanvekili, sözcü ve katip seçimi tarihinden başlamak üzere 3 ay olacak. Komisyon, gerekirse Ankara dışında da çalışabilecek.