Gündem İYİ Parti'de genel başkanlık yarışı! Peş peşe adaylık açıklamaları

İYİ Parti'de genel başkanlık yarışı! Peş peşe adaylık açıklamaları

08.04.2024 - 11:19 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 27 Nisan'da yapılacak genel başkanlık seçiminde tekrar aday olmayacağını ilan etmesiyle, gözler diğer adaylara çevrildi.

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde istediği başarıyı elde edemeyen İYİ Parti'nin Türkiye genelinde oyu yüzde 3'ün altına düşmüştü. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve kurmayları eleştirilerin hedefi haline gelirken Akşener, 27 Nisan'da yapılacak genel başkanlık seçiminde tekrar aday olmayacağını ilan etti.

Haberin Devamı

Meral Akşener'in aday olmayacağının netleşmesiyle gözler diğer adaylara çevrildi. İşte İYİ Parti cephesinde son gelişmeler...

MAKAM ODASINI BOŞALTTI

Akşener, olağanüstü kurultayda aday olmayacağını açıklamasının ardından parti genel merkezindeki makam odasını boşalttı. Görevliler, Akşener'in odasındaki eşyalarını toplayıp, araçla evine götürdü.

İZMİR MİLLETVEKİLİ ÖZLALE İSTİFA ETTİ

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale, partiden istifa kararı aldı. Özlale, "Uzun bir süredir İyiler Hareketi’nin bir üyesi olarak sizlerle birlikte ülkemiz için çalışmaktan gurur duydum. Ancak, geldiğimiz noktada partimizin ilk günlerdeki heyecanının kalmadığını, makul çözümler sunmanın mümkün olmadığını ve siyaset üretmenin imkansız olduğunu üzülerek görüyorum. Bu nedenle istifamı sunma kararı aldım. Sizinle birlikte çalışmak ve milletimiz adına görev yapmak benim için her zaman büyük bir onur ve ayrıcalık olmuştur. Sizinle birlikte yürümenin getirdiği güzel anıları hiçbir zaman unutmayacağım. Bu süre zarfında birlikte çalıştığım herkese tüm içtenliğimle teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin. " dedi.


AKŞENER'İN KARARININ PERDE ARKASI

CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova, İYİ Parti'deki son gelişmeleri aktardı. Dicle Canova, "Akşener bu kararı geçen hafta aldı. Hatta bazı isimler de bunu biliyordu. Akşener'in pazartesi kararını açıklaması bekleniyordu. İki isim bunu duymayı bekliyordu. Musavat Dervişoğlu ve Koray Aydın. Koray Aydın, "Bilindiği üzere İYİ Parti’miz, 27 Nisan 2024 tarihinde Seçimli Olağanüstü Kurultay kararı almıştır. Bu bağlamda kararın alındığı günden bu yana milletvekillerimiz, parti yöneticilerimiz, il ve ilçe başkanlarımız, kurultay delegelerimiz ve partimize emek vermiş pek çok dava arkadaşımızla yürüttüğümüz istişareler sonucunda Genel Başkan Adayı olmaya karar vermiş bulunmaktayım." dedi. Koray Aydın, Meral Akşener'e de teşekkür etti. Adaylığıyla ilgili daha kapsamlı açıklama yapacağını ifade etti Koray Aydın. Bir saat önce de Müsavat Dervişoğlu da adaylığını açıkladı. Dervişoğlu, usule göre süreci yöneteceğini söyledi.

Dervişoğlu, adaylık açıklamasından hemen önce Koray Aydın ile görüştü. Ayrılmaz ikili olarak görülüyordu bu isimler. Kulislerde ikisinin de aday olmayacağını konuşuluyordu ama öyle olmadı. Kulislerde Müsavat Dervişoğlu'nun Meral Akşener'în desteğini alabileceği konuşuluyor. Dervişoğlu yıllarca partide görev yaptı. Şu ana kadar adaylık açıklayan 3 isim de MHP kökenli." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
İYİ PARTİ'DEN SON BİLGİLER: KORAY AYDIN, BİLGE YILMAZ, KÜRŞAT ZORLU...

CNN TÜRK muhabiri Duygu Ayaz Bayram, Meral Akşener'in aday değilim açıklamasının ardından İYİ Parti'deki kulis bilgilerini aktardı:

27 Nisan'daki kurultayda Akşener aday olmayacak. Açıklama yaparak kararını duyurdu. Tolga Akalın dün açıklama yapmıştı. 27 Nisan'da yarışta Akalın da yer alacak. Adayların belirllenmeye başladığını söylemek yanlış olmaz. Koray Aydın'ın da başkanlık yarışında yer alacağı iddialar arasında. Teşkılat başkanlığından istifa eden Buğra Kavuncu ve Bilge Yılmaz da olası adaylar arasında.

Akşener'in açıklamasının ardından Kürşat Zorlu'nun da 27 Nisan'daki kurultayda aday olması kuvvetle muhtemel.

Toparlayacak olursak Akşener 27 Nisan'da aday olmayacağını duyurdu. Kurultayda çoklu aday olması bekleniyor. Niyet beyanında bulunan Müsavat Dervişoğlu, Tolga Akalın genel başkanlık yarışında öne çıkan ilk isim oldu. Bunların yanı sıra yine Koray Aydın, Buğra Kavuncu ve Bilge Yılmaz da olası adaylar arasında ismi ön plana çıkıyor.

DERVİŞOĞLU ADAYLIĞINI AÇIKLADI

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, "27 Nisan 2024 tarihinde yapılacak olan Seçimli Olağanüstü Kurultay'da Genel Başkanlığa aday olacağımı kamuoyunun bilgi ve takdirlerine arz eder, saygılar sunarım." dedi.

İYİ PARTİ'DE İLK ADAY

İYİ Parti Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın, kurultayda genel başkanlığa aday olduğunu ilan etti.

Haberin Devamı
AKŞENER'DEN ADAYLIK KARARI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Ben şahsen seçim sonuçları kapsamında ödediğimiz ve ödediğim bedele razıyım. Geldiğimiz noktada İYİ Parti olarak ismimiz, bugünü kazanmak uğruna yarınları tehlikeye atan kirli pazarlıklarla anılmıyorsa, ben bu bedele razıyım. Bugün İYİ Parti sarsılmış; ama ne iktidarın ne ana muhalefetin, ne de 2028 hesapları kovalayan bir takım aktörlerin arka bahçesi olmaya direnmişse, ben bu bedele razıyım. Ve hatta İYİ Parti, bugünü feda etme uğruna, bu gidişle yarın Türkiye'nin önüne çıkacak türlü musibetlere karşı her zamanki dik duruşunu gösterebilecek bir tutum almayı başarabildiyse, ben bu bedele razıyım. Çünkü ben, dün olduğu gibi bugün de milletimin, devletimin, memleketimin iyiliği için her türlü bedeli öderim.

Bu kapsamda, seçimlere dair muhasebemizi yapacağımız, 2028'e giden yolda rotamızı belirleyeceğimiz seçimli olağanüstü kurultayımızda Genel Başkanlığa aday olmayacağımı ilan ediyorum. Kurultayımızın şimdiden; partimiz, milletimiz ve memleketimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, aday olacak tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum." dedi.