Gündem Seçim Sonuçlarında son dakika durum: Türkiye seçimini yaptı... İl il ilçe ilçe yerel seçim sonuçları Milliyet.com.tr'de

Seçim Sonuçlarında son dakika durum: Türkiye seçimini yaptı... İl il ilçe ilçe yerel seçim sonuçları Milliyet.com.tr'de

31.03.2024 - 20:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin 81 ilinde 31 Mart 2024 yerel seçimleri için sandığa gitmeye başlayan vatandaşlar gözlerini seçim sonuçlarına dikti. 32 ilde saat 07.00’de başlayan oy kullanma işlemi saat 16.00’da sona erdi. Diğer illerde ise oy verme işlemi saat 08.00’de başlayıp 17.00’de bitti. YSK tarafından belirlenen seçim yasaklarının bitmesi ile birlikte AK Parti, CHP, İYİ Parti ve diğer siyasi partilerin il il seçim haritası, oy sonuçları geldi. Seçim yarışının hızla devam ettiği bu süreçte İstanbul, Ankara, Hatay ve Diyarbakır gibi şehirlerin son dakika oy oranları, seçimi kimin kazandığı Milliyet.com.tr’nin ‘Seçim’ sayfasından ve haberimizden canlı olarak takip edebilirsiniz.

Seçim Sonuçlarında son dakika durum: Türkiye seçimini yaptı... İl il ilçe ilçe yerel seçim sonuçları Milliyet.com.trde

Türkiye'de yaklaşık 61 milyon seçmen, yerel yöneticilerini seçmek için 31 Mart'ta sandık başına gitti. 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirleneceği seçimlerde, il genel meclisi üyeliği ve belediye meclis üyeliği seçimleri de yapıldı. Toplamda 34 siyasi partinin adaylarını yarıştırdığı seçimde ise ülke genelinde 206 binden fazla sandık kuruldu.

Haberin Devamı

SONUÇLAR MİLLİYET.COM.TR'DE

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimine ilişkin yurt içi, yurt dışı ve gümrüklerde kullanılan oyların kesin seçim sonuçları ise Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından ilan edilecek. YSK tarafından 21 Mart tarihinde başlatılan seçim yasaklarının bitmesi ile birlikte tüm Türkiye’den seçim sonuçlarına dair ilk veriler gelmeye başladı.

Yaklaşık 16 milyon kişinin yaşadığı İstanbul’un seçim sonucuna ise hemen hemen tüm Türkiye kilitlendi. AK Parti’den Murat Kurum’un mu yoksa CHP’den Ekrem İmamoğlu’nun mu seçimi kazanacağı vatandaşların ilgi odağı oldu. Hangi siyasi partinin ne kadar oy aldığından adayların yüzdelik oy oranlarına kadar İstanbul dahil 81 vilayetin seçim verilerini Milliyet.com.tr’nin ‘Seçim’ sayfasından anlık ve canlı olarak yayınlanıyor.

İLK SONUÇLAR BURADA

BÜYÜKŞEHİRLERDE HARİTA DEĞİŞTİ

Seçim sonuçları haritadaki renklere de yansıdı. Resmi olmayan sonuşlara göre Ak Parti’nin büyükşehir belediye sayısı 11 oldu. AK Parti; Kocaeli, Sakarya, Samsun, Ordu, Trabzon, Konya, Kayseri, Erzurum, Malatya, Kahramanmaraş ve Gaziantep’ten birinci parti olarak zaferle ayrıldı.

CHP; İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Muğla, Adana, Hatay, Mersin, Aydın, Çanakkale ve Tekirdağ’a, Bursa, Balıkesir, Manisa ve Denizli’yi de ekledi. DEM Parti Van, Mardin ve Diyarbakır’ı alırken, Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa’da sürprize imza atarak ipi göğüsledi.

ERDOĞAN'DAN YEREL SEÇİMLERLE İLGİLİ MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim sonuçlarına ilişkin AK Parti Genel Merkezi’nde açıklamalarda bulundu. 31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendiren Erdoğan, 'Milletin sandıkta verdiği mesajları en isabetli, en objektif şekilde akıl ve vicdan terazimizde tartarak gerekli adımları mutlaka atacağız' dedi.

Haberin Devamı
İMAMOĞLU: SONUÇLAR BELLİ OLMUŞTUR

"En son sizlerle paylaştığım süreçten bu yana artık seçimin son anlarına yaklaşmış durumdayız." diyen Ekrem İmamoğlu, "Şu anda bizim sistemimizde teknoloji ile birlikte elde ettiğimiz farklı veri akışlarının bir arada değerlendirilmiş hali ile yüzde 96’sının sonuçları elimizde var ve 1 milyonun biraz daha üzerinde farkla birinci durumdayız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri bu an itibarıyla yeni dönemdeki yetkiyi İstanbul halkı bize vermiştir diyebiliriz. Elbette resmi açıklamaları YSK ile birlikte esas olan mazbata anıdır. Şu an itibarıyla 1 milyonun üzerinde oy ile sonuçlar belli olmuştur diyebilirim. Yüzde 52’ye yakın bir oy oranımızla yüzde 39.5 civarında bir oy oranı iki rakip arasındaki farkı tariflemekte." şeklinde konuştu.

FATİH ERBAKAN'DAN AÇIKLAMA

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Şu ana kadar sandıkların %75'i açılmış durumdadır. Çıkan sonuç, Yeniden Refah Partimiz Türkiye genelinde oy ortalaması olarak %6 oy oranına ulaşmış, oylarını 14 Mayıs'a göre %100 artırmış ve Türkiye'nin üçüncü partisi olmuştur. Belediye Meclis üyeliği sonuçlarında Türkiye genelinde %8.7 oy oranına ulaşmıştır. " dedi.

DESTİCİ'DEN SİVAS AÇIKLAMASI

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, en büyük mutluluklarının, partilerinin Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun memleketi Sivas'ı bir kez daha kazanmak olduğunu söyledi.

Haberin Devamı
CHP İSTANBUL İL BİNASI ÖNÜNDE PARTİLİLER TOPLANIYOR

İstanbul'da seçimi takip eden CHP'liler, Sarıyer'deki CHP İstanbul il binası önünde toplanmaya başladı. Resmi olmayan sonuçlara göre açılan sandıklardan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim yarışında önde olduğunu gören vatandaşlar, CHP İstanbul il binası önünde toplanmaya başladı. Vatandaşlar, seçim sonuçlarını parti binası önünde takip ediyor.

MANSUR YAVAŞ: ROZETİMİZİ ÇIKARACAĞIZ

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Çalışmalarımıza inanan, bizlere güvenen, her zaman yanımızda olan başta Genel Başkanımız Özgür Özel olmak üzere önceki dönem başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na, partimizin yönetim kademesinden tüm gönüllülerimize kadar herkese, tüm teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. Bizim bu seçimde asıl kahramanlarımız sizler yani isimsiz olanlardı. Cadde cadde, sokak sokak bir kaldırım taşını eksik bırakmayacak şekilde çalışan, birçok fedakarlıkta bulunan başta gönüllülerimiz olmak üzere tüm kadınlara, gençlerimize, emeklilerimize, esnafımıza, muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına, kanaat önderlerine, Ankara halkının tamamına yürekten teşekkür ediyorum.
Kendilerine atılan iftiralara rağmen bana güç veren, gözlerine her baktığımda hayatın anlamını yeniden keşfettiğim biricik aileme ve çocuklarıma çok teşekkür ediyorum. Değerli Ankaralılar 2019 seçimlerini kazandığımızda kullandığım cümleleri yine tekrarlıyorum. Biz bu seçim sonuçlarını zafer olarak görmüyoruz, bizim karşımızda düşman yok. Hepimiz bu kentin onurlu bir ferdiyiz. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir, dünyaya bakışımız farklı olabilir ama artık seçimimiz bitti, rozetimizi çıkaracağız 6 milyon Ankaralıya kimseyi ayırmadan hizmet etmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

ALTINOK: VATANDAŞIMIZ KARARINI VERDİ

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, “Vatandaşımız karar vermiştir saygı duyarız, hayırlı olsun." dedi.

Haberin Devamı
ÖZGÜR ÖZEL: BU GALİBİYETİN KAYBEDENİ YOK

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimlerin ardından konuştu. Özel, "Bu galibiyetin bir kaybedeni yoktur. Bugün hangi partiye oy vermiş olursa olsun kimsenin kaybetmiş hissetmesini istemiyoruz. Halkımız iyi hizmeti ödüllendirmiş, kötü hizmeti cezalandırmıştır.
Zaten elimizde olup geçen seçimde de kaybetmediğimiz belediye başkanlarımız en zor günlerde sancağı ellerinde taşıdıkları için yere indirtmedikleri için ayrıca bir övgüyü ve takdiri hak ediyorlar. Bütün il adaylarımıza, belde belediye başkan adaylarımıza ayrıca teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Şehirlerimiz emin ellere teslim edilmiş halkımızın yaşam alanlarını 5 yıl daha halk için yönetecek belediye başkanları seçilmiştir." dedi.

MANSUR YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Büyükşehir tamam, ilçe sonuçlarını bekliyoruz" dedi. Mansur Yavaş, sandık sonuçları sisteme girilmeye devam ederken sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yavaş, 'AnkaraKazandı' etiketi ile yaptığı açıklamada, "Merhaba güzel Başkent'in güzel yürekli insanları. Büyükşehir tamam, ilçe sonuçlarını bekliyoruz. Sandık görevlilerimiz hariç tüm hemşerilerimi saat 22.00'de Ankara Büyükşehir Belediye merkez binası bahçesine davet ediyorum" dedi.

EKREM İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

CHP'nin İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu basın mensuplarına açıklama yaptı. İmamoğlu, '%40'a yakın oranda veriye sahibiz. Şunu söyleyebilirim ki, vatandaşımızın teveccühü, vatandaşımızın bize olan inancı karşılığını göstermiş durumda. İyi verilerle verileri takip ediyoruz. çok ciddi bir veri akışı sistemimiz var.

Şu an görmüş olduğumuz fotoğraf bizi ziyadesiyle memnun etmekte. Ancak hiçbir seçim bitmeden sonuçlanmaz. Dolayısıyla şu anda oy tasnif işlemleri devam ediyor. Öncelikli olarak İBB oyları tasnif ediliyor. Dolayısıyla bu noktada biz ilk etapta İBB oylarını görebiliyor, onun üzerinden konuşabiliyoruz.

Bizim için en az İBB verisi kadar önemli iki döküman daha var. Bunlardan bir tanesi ilçe belediye başkanlığı verisi, bir diğeri de ilçe meclis üyeliği verisi.' dedi.

Haberin Devamı
OY VERME İŞLEMİ SONA ERDİ

Ülke genelinde saat 17.00 itibarıyla tüm sandıklar kapanırken oy sayımına geçildi. YSK Başkanı Ahmet Yener basın mensuplarına şu açıklamayı yaptı;

Seçimde ülke genelinde 34 siyasi partinin yarıştığı 207 bin 484 sandıkta 61 milyon 441 bin 882 seçmenin oy kullanma süreci bazı münferit olaylar haricinde sorunsuz olarak tamamlanmıştır. Bu olaylar neticesinde yaralananlara acil şifalar diliyoruz, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Sayım döküm işlemleri tamamlanan sandık sonuç bilgileri girilmiş olup veri akışı devam etmektedir.

YSK siyasi partilerimizle tüm veri girişlerini paylaşmaktadır. Aynı zamanda kurum içerisinde hazırlanan ekranda siyasi partilerimizin temsilcileri anlık olarak seçim sonuçlarını izlemeye devam edeceklerdir. 31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ülkemize, milletimize, siyasi partilerimize hayırlı olmasını diliyorum.

DMM'DEN AÇIKLAMA: İDDİA DOĞRU DEĞİLDİR

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, “Farklı illerden gelen seyyar seçmenlere toplu bir şekilde oy kullandırılıyor” iddiası doğru olmadığını açıkladı.

YSK BAŞKANI: GENEL BİLGİ VERECEĞİZ

YSK Başkanı Ahmet Yener, “Saat 16.00 itibarıyla 32 ilimizde oy verme işlemi tamamlanmış ve oy sayım işlemleri başlamıştır. Saat 17.00 itibarıyla da kalan diğer ilimizdeki oy verme işlemleri tamamlanacaktır saat 17.00’de tüm oy sayım işlemlerle ilgili olarak genel bir bilgi vereceğiz” diye konuştu.

Yener, ileriki saatlerde yayın yasaklarının hangi saatte kaldıracağına ilişkin kurul olarak toplantı yapacaklarını ifade ederek, “Basın mensuplarımızdan, Yüksek Seçim Kurulu saati belirtmeden, ilan etmeden seçim sonuçları ile ilgili olarak açıklamada yapılmamasını rica ediyoruz. Tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur demokrasi şenliğinin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı
32 İLDE OY VERME İŞLEMİ SONA ERDİ

32 ilde saat 07.00'de başlayan oy verme işlemi saat 16.00 itibarıyla sona erdi.

BAKAN IŞIKHAN: YEREL YÖNETİCİLERİMİZLE BİRÇOK PROJEYE İMZA ATACAĞIZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ankara'da oyunu kullandı. Bakan Işıkhan, "Gelecek yüzyılda bu yerel yöneticilerimizle birlikte hem istihdamın hem de iş gücünün arttırılması noktasında birlikte çalışacağımız birçok projeye imza atacağız" dedi.

ÖMER ÇELİK: RAKİP OLABİLİRİZ AMA HASIM DEĞİLİZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Rakip olabiliriz ama hasım değiliz. O sebeple herkesin şiddet olaylarından, birbirini incitici davranışlardan uzak durması gerekir. Herkes kendi adayının kazanmasını istiyor. Sonuç olarak yarın uyandığımızda biz her zaman kazandıktan sonra şunu söyleriz. Türkiye'de kaybeden kimse yoktur” diye konuştu.

KEMAL KILIÇDAROĞLU OYUNU KULLANDI

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu Çankaya’da Arjantin İlkokulu’nda oyunu kullandı.

MUHARREM İNCE OYUNU KULLANDI

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Çankaya ilçesindeki Özel Şener Çakmak Anadolu Lisesi 4683 numaralı sandıkta, eşi Ülkü İnce ile oy kullandı.

DESTİCİ: SONUÇLAR, ÖNÜMÜZDEKİ SİYASİ SÜRECİ ETKİLEYECEK

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici oyunu kullandı. Destici, "Bugünkü seçimler yerel seçim ama Türkiye'de biliyorsunuz siyaset hep sıcaktır. Ve dolayısıyla da buradan çıkacak sonuçlar elbette ki önümüzdeki siyasi süreci de mutlaka ama mutlaka az ya da çok etkileyecektir" dedi.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN OYUNU KULLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte İstanbul Saffet Çebi İlköğretim okulunda oyunu kullandı.

İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU OYUNU KULLANDI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, oyunu Beylikdüzü Emin Yükseloğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde oyunu kullandı. İmamoğlu’na eşi Dilek İmamoğlu, oğulları Mehmet Selim İmamoğlu ve Semih İmamoğlu eşlik etti.

AK PARTİ'NİN BURSA ADAYI AKTAŞ OYUNU KULLANDI

AK Parti'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve mevcut Başkanı Alinur Aktaş, oy kullandı. Aktaş, "Temennimiz; sakin, kavgasız ve gürültüsüz, vatandaşlarımızın oylarını kullanmaları için geldikleri bir seçim olsun. Vatandaşın iradesi, sandığa yansıyacak" dedi.

DEVLET BAHÇELİ OYUNU KULLANDI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da oyunu kullandı. Bahçeli, "Seçimlerin milletimiz için devletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi

HAMZA DAĞ OYUNU KULLANDI

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ ailesi ile birlikte Bayraklı ilçesi Gümüşpala Mahallesi Şehit Nazımbey İlkokulu’nda oyunu kullandı. 

BAKAN KACIR OYUNU KULLANDI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır oyunu kullandı.
Kacır sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Oyumuzu İstanbul’da kullandık. Sandık, demokrasinin bayramı, nihai adresidir. Milletimizin yüksek bir katılımla demokratik hakkını kullanmasını diliyorum. Seçimler, şehirlerimiz için, Türkiye’miz için hayırlı uğurlu olsun."

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA OYUNU KULLANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara'da oyunu kullandı. Yerlikaya, "Seçim günü ve seçim sonrasında sandık oy sayımlarının huzur ve güven ortamında tecelli etmesi için de çalışıyoruz" dedi.

 BAKAN URALOĞLU, OYUNU KULLANDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi için oyunu kullandı. Bakan Uraloğlu, “Memleketimiz için hayırlı olsun, bizlere en iyi hizmet edecek olan insanları Allah nasip etsin” dedi.

ADALET BAKANI: TÜRKİYE MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKAR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Seçimin şeffaflığı ve güvenliği ile ilgili hiçbir endişe yok. Türkiye milli iradeye sahip çıkar. Ben bütün ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Sayım ve döküm işlemlerinde görev alan kişilere başlarılar diliyorum.

İl ilçe kurulu hakimlerimize kolaylıkla diliyorum. Siyasi partilere kolaylıklar diliyorum. 31 Mart mahalli idare seçimlerinin hayırlı olmasını diliyorum."

CUMHUR İTTİFAKI'NIN ABB BAŞKAN ADAYI ALTINOK OYUNU KULLANDI

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok Kocatepe İlkokulu’nda oyunu kullandı

MANSUR YAVAŞ OYUNU KULLANDI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Adayı Mansur Yavaş, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, "Seçimlerin sonucu hakkında hiçbir tereddüdümüz yoktur" dedi.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI MURAT KURUM OYUNU KULLANDI

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için oyunu Kağıthane İmece İlkokulu'nda, 1166 numaralı sandıkta kullandı. Kurum, "Ben buradan tüm vatandaşlarımızın oylarını kullanmalarını, sandıklarına sahip çıkmalarını istiyorum. Gitsinler oylarını kullanıp kullandıkları oylara, sandıklara sahip çıksınlar" dedi.

BAKAN GÖKTAŞ: DEMOKRASİMİZİN BAYRAM GÜNÜ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ankara'da oyunu kullandı. Bakan Göktaş, "Bugün demokrasimizin bayram günü. Bizler de her vatandaşımız gibi vatandaşlık görevimizi yerine getirdik" dedi.

MERAL AKŞENER ANKARA'DA OY KULLANDI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ilk kez Ankara'da oy kullandı. Türkiye Emlak Bankası Ortaokulu'nda oyunu kullanan Akşener, "Partimin her bireyinin iftiralara uğradığı zorlu bir süreçten geçtik. Miting yerine esnaf gezerek çalışmamızı yaptık. Sonuçların bizim ve Türkiye açısından iyi olacağını düşünüyorum. Odakta seçmenin olduğu bir süreç olması için elimizden geleni yaptık. Ankara'da seçim çok ilginç geçecek. Her şey iyi olacak." ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR ÖZEL OYUNU KULLANDI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu'nda ailesi ile birlikte oyunu kullandı.

Açıklamalarda bulunan Özel, "Ülkenin 5 yıllık yerel yönetimlerini seçiyoruz. Bu demokrasi şenliğini için herkese başarılar diliyoruz. Siyasi tartışmalar ve şikayet ettiğimiz durumlar oldu ama çok büyük aksilikler olmadan bu noktaya kadar geldik. Zaman zaman seçimlerde tansiyon yükselebilir. Herkese bugün itidalli davranmalarını söylemek istiyorum. Partimize oy atan seçmenlerimiz sevinç gösterileri sırasında kimseyi üzmeyip, sakin kalmalarını temenni ediyorum. Süreci dikkatle takip edeceğiz. Adayımızın olduğu hiçbir yerde eksik sandık görevlimiz yok. Sonuçlar şimdiden milletimize hayırlı olsun” dedi.

YSK BAŞKANI AHMET YENER OYUNU KULLANDI

YSK Başkanı Ahmet Yener, Ankara Arjantin İlkokulu'nda oyunu verdi. Yener, "Tüm seçmenlerimizin sandığa giderek demokratik görevlerini yerine getirmelerini bekliyoruz. An itibarı ile bize ulaşan olumsuz bir haber yok. Oy verme süreci sorunsuz devam ediyor. 17.00'de toplantı yaparak yayın yasağının ne zaman kalkacağına dair bir karar alacağız. Bu demokrasi şenliğinin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

SÜLEYMAN SOYLU OYUNU KULLANDI

AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sabah erken saatlerde eşi Hamdiye Soylu ile birlikte, Gaziosmanpaşa'da oyunu kullandı.

TÜM YURTTA OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI

İstanbul'da büyükşehir, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ile muhtarların belirleneceği Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy verme işlemi başladı. Seçmenler erken saatlerde okullara gelerek oy kullanmaya başladı. Kentte bu seçimde 33 bin 228 sandıkta 11 milyon 314 bin 516 kişi sandığa gidecek.

SANDIK YEMİNİ EDEREK GÖREVE BAŞLADILAR

İstanbul'da, Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde sandık başında görev alan sandık başkanları ve memurlar ile parti gözlemcileri sandık yemini ederek göreve başladı.

SANDIKLARIN TAMAMI KAPANDI

YSK Başkanı Ahmet Yener, ülke genelinde sandıkların tamamının kapanmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.


Yener şunları söyledi; Seçimde ülke genelinde 34 siyasi partinin yarıştığı 207 bin 484 sandıkta 61 milyon 441 bin 882 seçmenin oy kullanma süreci bazı münferit olaylar haricinde sorunsuz olarak tamamlanmıştır. Bu olaylar neticesinde yaralananlara acil şifalar diliyoruz, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum.

Sayım döküm işlemleri tamamlanan sandık sonuç bilgileri girilmiş olup veri akışı devam etmektedir. YSK siyasi partilerimizle tüm veri girişlerini paylaşmaktadır. Aynı zamanda kurum içerisinde hazırlanan ekranda siyasi partilerimizin temsilcileri anlık olarak seçim sonuçlarını izlemeye devam edeceklerdir. 31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ülkemize, milletimize, siyasi partilerimize hayırlı olmasını diliyorum.

KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

"Cumhuriyet'in ruhuna ve devrimlerine sahip çıkan bütün vatan evlatlarına selam olsun." diyen Kılıçdaroğlu, "Umudu ülkenin dört bir tarafına serpen Cumhuriyet Halk Partisi var olsun. Ülkemizi aydınlıklara götürme yolunda son bir adım kaldı. Ekilen tohumlar fide oldu, fideler çınar olacak… Ağaçlar dikip ormanlara kavuşacağız, rüzgarda dans eden yapraklar gibi, yağmura değecegiz, bir olup mücadelemizi sürdüreceğiz, hep beraber ülkemizi aydınlığa kavuşturacağız." dedi.

FATİH ERBAKAN'DAN AÇIKLAMA

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Şu ana kadar sandıkların %75'i açılmış durumdadır. Çıkan sonuç, Yeniden Refah Partimiz Türkiye genelinde oy ortalaması olarak %6 oy oranına ulaşmış, oylarını 14 Mayıs'a göre %100 artırmış ve Türkiye'nin üçüncü partisi olmuştur. Belediye Meclis üyeliği sonuçlarında Türkiye genelinde %8.7 oy oranına ulaşmıştır. " dedi.

timeline

Canlı Anlatım Özeti

 

Yazarlar