GündemDönüş çilesi başladı! Sürücüler dikkat, yasak başlıyor

Dönüş çilesi başladı! Sürücüler dikkat, yasak başlıyor

13.04.2024 - 17:33 | Son Güncellenme:

9 günlük Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilen memleketlerine ve tatil beldelerine giden vatandaşların dönüş çilesi başladı. 43 ilin geçiş güzergahı "kilit kavşak" Kırıkkale başta olmak üzere Karadeniz, Tekirdağ, Muğla, Bolu, Düzce'de yoğunluk yaşandı. Öte yandan İstanbul Valiliği, büyük araçların 14 Nisan saat 05.00 ile 15 Nisan saat 05.00’e kadar İstanbul’a girişlerine izin verilmeyeceğini duyurdu.

9 günlük Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla bir hafta önce memleketlerine ve tatil beldelerine gitmek üzere yola çıkan tatilcilerin dönüş yolculuğu sürüyor.

24 SAAT SÜRECEK TRAFİK TEDBİRLERİ BAŞLADI

İstanbul'da, Ramazan Bayramı tatili dönüşü nedeniyle trafikte yoğunluk oluşmasını engellemek amacıyla İçişleri Bakanlığı'nca açıklanan ve 24 saat sürecek bazı tedbirlerin uygulanmasına başlandı.

İçişleri Bakanlığı kararıyla, Ramazan Bayramı tatili için şehir dışına çıkan vatandaşların İstanbul'a dönüşleri sırasında trafiğin olumsuz etkilenmemesi ve trafikteki yoğunluğu engellemek amacıyla, Pazar günü sabah saat 05.00 itibarıyla; kamyon, TIR, çekici, tanker ve ağır tonajlı araçların kente girişleri yasaklandı.

Öte yandan, bu uygulamanın, 15 Nisan Pazartesi günü saat 05.00'a kadar süreceği öğrenildi.