Gündem Lodos durdurdu

Lodos durdurdu

11.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Boğaz çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldı

Lodos durdurdu

- İstanbul Marmara, Ege ve Karadeniz’de etkili olan lodos hayatı olumsuz etkiledi. İstanbul Boğazı’nda akşam saatlerinde şiddetini artıran rüzgar nedeniyle gemi geçişleri çift taraflı olarak askıya alındı. Boğaz’dan, 200 metre altında olan, tehlikeli yük taşımayan ve 12 knot üstünde hız yapabilen gemiler geçiş yapabildi. Diğerleri ise Zeytinburnu açıklarında bekletildi.
Seyrantepe’de ise beş katlı bir binanın çatısı şiddetli lodos nedeniyle uçtu. Çatıdan kopan moloz parçaları önce yan binanın üzerine ardından caddeye düştü. Lodos nedeniyle Silivri’de de dev dalgalar oluştu, balıkçı tekneleri beşik gibi sallandı. İstanbul Şehir Hatları da dün Beşiktaş-Adalar seferleri hava muhalefeti nedeniyle iptal edildiğini duyurdu.

Haberin Devamı

- Bursa’da Saatteki hızı 90 kilometreye ulaşan lodos hayatı olumsuz etkiledi. Yıldırım ilçesinde üzerine güvenlik panosu devrilen yaşlı adam hastaneye kaldırıldı. Lodosun uçurduğu çatı, bir araca ve binaya zarar verdi. Namazgah Mahallesi’nde ise devrilen ağaç, iki aracın üzerine düştü.

- Çanakkale’den Gökçeada ve Bozcaada’ya yapılan feribot seferleri, lodos nedeniyle iptal edildi. Fırtınada devrilen ağaç, iki otomobil ve bir motosikleti hurdaya çevirdi.

- Muğla Bodrum’da fırtına nedeniyle oluşan dalgalar, sahildeki işletmelerin balkonlarına kadar yükseldi. Fırtınayla birlikte etkili olan sağanak dolayısıyla bazı cadde ve sokaklarda yoğun su birikintileri oluşurken, yola düşen kaya parçaları ulaşımı aksattı.

Haberin Devamı

İGDAŞ’tan uyarı: Bacalarınızı kontrol ettirin

İGDAŞ, rüzgarın etkisiyle oluşabilecek karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı bacalı doğal gaz cihazı kullanıcılarının, cihazlarını kullanırken dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi. İstanbul’da görülen lodos nedeniyle İGDAŞ’tan yapılan açıklamada, “Rüzgarın etkisi ile oluşabilecek karbonmonoksit (baca gazı) zehirlenmelerine karşı bacalı doğal gaz cihazı kullanıcılarının, cihazlarını kullanırken dikkatli olmaları gerekmektedir. Bacaların sızdırmazlığı ve çekişi mutlaka kontrol ettirilmelidir. Ayrıca doğal gaz kullanıcılarının kombi, soba, şofben gibi yakıcı cihazların bulunduğu mekanda yatmamaları da önem arz etmektedir” denildi. İSTANBUL AA