Gündem‘Lütfen güneşe ateş etmeyin’

‘Lütfen güneşe ateş etmeyin’

22.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sıcak hava yurt genelinde etkisini sürdürüyor. Adana’da Seyhan Belediyesi Facebook sayfasından takipçilerini güldüren bir paylaşım yayınlandı. Geçen yıl kentte aşırı sıcaklara tepki olarak silahla güneşe ateş açan kişilere atıf yapılan paylaşımda“Vatandaşlarımızın Güneş’e ateş etmemelerini önemle rica ederiz” denildi.

‘Lütfen güneşe  ateş etmeyin’

Antalya’da 43 dereceyi bulan sıcaktan bunalanlar, buz ve soğuk su dolu kovalarıyla serinlemeye çalışıyor. Hayvanlar da buzlu meyvelerle serinlemeye çalışıyor.

ANTALYA: Kent merkezinde 45 dereceyi bulan sıcaktan bunalanlar, serinlemenin yollarını arıyor. Kent merkezinde bulunan Aqualand Su Parkı, alternatif serinlik oyunlarına başladı. Animatörler, günün belirli saatlerinde isteyen tatilcilerin başlarından aşağı içi buz dolu kovayı boşaltıyor. Sıcaktan bunalan tatilcilerin buzlu su ile karşılaştıktan sonra bir anda kendilerine geldiğini söyleyen animatörler, “Doğal detoks yapıyoruz. Bir yandan eğleniyor, bir yandan serinleme yaşatıyoruz” dedi.
Hissedilir sıcaklığın 50 derece olduğu Antalya’da, hayvanlar için özel serinleme önlemleri alındı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde 11.00 ile 15.00 saatleri arasında hayvan barınaklarında fıskiyeli serinletme çalışması yapılıyor. Normal şartlarda temmuz ve ağustos aylarında başlanan fıskiyeli serinlik, bu yıl haziranda başlatıldı.

MUĞLA: Havanın gölgede 43, deniz suyu sıcaklığının ise 18 derece olarak ölçüldüğü Bodrum’da, turistler, sabah saatlerinden itibaren Paşatarlası, Gümbet, Bitez ve Yalıçiftlik Plajları’na akın etmeye başladı. Otellerin havuz kenarları da doldu. Kimi turistler de mavi tura çıkarak cennet koylarda denize girerek serinledi. Güneşten korunmak için denize bile şemsiyeyle girenler olurken, kimileri de köpeklerini denize sokarak serinletmeye çalıştı.

MANİSA: Kent merkezinde sıcaklık 40.4 dereceye ulaştı. Vatandaşların özellikle öğle saatleBazı vatandaşlar parklarda gölgede dinlenerek korunmaya çalıştı.