Gündem Maaşınızdaki kesintileri E-bordro üzerinden görebilirsiniz!

Maaşınızdaki kesintileri E-bordro üzerinden görebilirsiniz!

19.10.2016 - 08:37 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı e-bordro uygulaması kamu çalışanlarınca kullanılabiliyor. Kamu çalışanları en güncel ayın maaş bordrosunu dahi internette e-bordro uygulamasından görebiliyor. Ayrıca e-bordro uygulaması üzerinden güncel ayın dışında geçmiş ayların da maaş bordroları görülebiliyor.

Maaşınızdaki kesintileri E-bordro üzerinden görebilirsiniz

Türkiye’de internet altyapısı bireysel ve kurumsal alanda aktif şekilde kullanılıyor. Özellikle de Türkiye’de 2000’li yılların ortalarından itibaren hem internet altyapısı yönünden yapılan büyük kapsamlı yatırımlar hem de dünya genelinde popülaritesi her geçen gün artan mobil akıllı cihaz ürünlerine olan yoğun ilgi her geçen gün internet kullanım oranlarının yüksek düzeylerde artış yaşamasına neden oluyor. Standart bir gün içerisinde dahi insanlar tarafından oldukça yoğun şekilde kullanılan internet altyapısının yaşamın her alanında önemli çözümler ve kolaylıklar sağlayacak fırsatlar sunuyor olması da yoğun şekilde kullanılmasına neden oluyor. Kamu kurum ve kuruluşları tarafından da son yıllarda bireysel ve kurumsal alanda aktif şekilde kullanılan internet altyapısının kullanılmaya başlanması kamu hizmetlerinde de internetin sunduğu fırsatlardan yararlanılabilmesini sağlıyor. Bu doğrultuda çalışanların maaş bordrosu bilgilerini internet kolaylıklarından yararlanarak daha kolay ve pratik şekilde öğrenebilmeleri için Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde e-bordro isimli bir uygulama hizmete açıldı.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de çalışanlara her ay aldıkları maaşlarına ilişkin olarak düzenlenmesi ve çalışana teslim edilmesi yasal zorunluluk taşıyan maaş bordrosu, alınan maaşa ilişkin olarak tüm bilgileri içermektedir. Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde hem özel sektör çalışanlarının hem de kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan vatandaşların pek çok resmi işleminde dahi gereksinim duyabildiği başlıca belgeler arasında yer alan maaş bordrosunun internet üzerinden kolaylıkla görüntülenebilmesini sağlayan Maliye Bakanlığı’nın e-bordro isimli uygulaması çalışanlara çok ciddi avantajlar sağlıyor. Özellikle bankacılık ve iş başvuruları gibi pek çok alanda gereksinim duyulabilen başlıca evraklar arasında yer alan maaş bordrosunun internet ortamı üzerinden görüntülenebilmesi çalışanların güncel aya ait olan maaş bordrosunu çıkar, çıkmaz görebilmesini sağlıyor. Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan e-bordro isimli uygulama çalışanların maaş bordrolarını internete erişim sağlayabildiği her yeden görebilmesi gibi çok önemli pek çok avantaj ve kolaylık sağlıyor.

Elektronik ortam üzerinde yer alan ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından hizmete açılan resmi bir kamu hizmet uygulaması olması dolayısı ile e-bordro uygulaması üzerinden alınan maaş bordrosu bilgileri tamamen yasal geçerliliğe sahip ve resmi bilgilerdir. Sadece kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan personeller tarafından kullanılabilen Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı’nın e-bordro isimli uygulaması, Türkiye’de özel sektör alanında çalışarak Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefi olan vatandaşlar tarafından kullanılamıyor. Bu sebep dolayısı ile de Türkiye’de özel sektörde çalışanlarında aldıkları maaşa ilişkin olarak düzenlenen maaş bordrolarını henüz internet ortamında görüntüleyebilmelerini sağlayacak resmi bir dijital hizmet uygulaması bulunmuyor.

Maliye Bakanlığı’nın e-bordro isimli uygulaması üzerinden güncel memur maaşı bordrosunu görüntülemek isteyen kamu çalışanları, nerede olursa olsun internete erişim sağlayarak, sadece dakikalar içerisinde güncel memur maaşı bordrosunu görüntüleyebiliyor. Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı’nın e-bordro uygulaması üzerinden güncel aya ait olan maaş bordrosunun dışında geçmiş aylara ait olan maaş bordroları da kamu çalışanlarınca görülebiliyor. Bu yüzden kamu çalışanları internet üzerinden her ay aldıkları memur maaşlarına ilişkin olarak düzenlenen maaş bordrosunu görüntülemek istemeleri durumunda görüntülemek istedikleri döneme ilişkin olarak ay ve yıl bilgilerini girmeleri gerekiyor.