Gündem Maden ocağında göçük: 1 işçi öldü

Maden ocağında göçük: 1 işçi öldü

20.05.2015 - 13:55 | Son Güncellenme:

Özel maden ocağında meydana gelen göçükte yaşamını yitiren maden işçisi Ergin Ceylan'ın cenazesi, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgunda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi.

Maden ocağında göçük: 1 işçi öldü

Madencinin babası 65 yaşındaki Abdullah, kardeşi 34 yaşındaki Sinan Ceylan ve diğer yakınları morg önünde gözyaşlarına boğuldu. Sinan Ceylan, ustabaşı olarak çalışan ağabeyi göçükte kaldığında sadece 2 kişinin kurtarma çalışması yaptığını ileri sürdü. Olayda ihmal olduğunu düşündüklerini anlatan Sinan Ceylan, 13 yıllık madenci olan ağabeyinin 6 ay sonra emekli olduktan sonra madenciliği bırakmaya hazırlandığını söyledi. Sinan Ceylan, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

6 AY SONRA EMEKLİ OLACAKTI
"Emekli olduktan sonra devam etmeyecekti. Biz de madende çalışmasına razı değildik. Babam da eski madenci olduğu için bu işi yapmasını istemiyordu. Biz akşamları ağabeyim geldiyse gönül rahatlığıyla yatıyorduk. Gelmemişse telaş içinde kalıyorduk. Her gece onun yolunu gözlüyorduk. 'Emekli olsun bir an önce ve bu olay bitsin, o da rahatlasın biz de rahatlayalım' diye bakıyorduk. O da emekli olacağı için yerinde duramıyordu. 'Bu sefaletten kurtulacağım' diyordu. Ama olmadı. Zaten kalp rahatsızlığı olan çocuğu var. 3 ayda bir Ankara'ya kontrole gidiyor. Biraz da onun için çalışıyordu."
Eşinin 7 aylık hamile olduğunu belirten Sinan Ceylan, bebeğine ölen ağabeyinin ismini vereceklerini söyledi. Emekli madenci Abdullah Ceylan ise dün evin önünde birlikte çalışırken oğluyla emeklilik konusunu konuştuklarını belirterek, "Ben, 'Oğlum senin emekli olduğunu görecek miyim?' dedim. 'Göreceksin baba, az kaldı' dedi. 'İnşallah oğlum' dedim. El sallayarak gitti işe. O kadar neşeliydi ki. Ama cenazesi geldi" diye konuştu. Evli ve 2 çocuk babası olan Ergin Ceylan'ın cenazesi Kumtarla Köyü'nde toprağa verilecek.