Gündem Mafya dünyasından ülkücü çıkmaz

Mafya dünyasından ülkücü çıkmaz

25.05.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Dünyada yaşayan Türkleri birleştirmek amacıyla açtığı internet sitesi için davet veren Peker’e en sert tepki ülkücülerden geldi

Mafya dünyasından ülkücü çıkmaz

MHP Ülkü Ocakları’ndan Peker’e sert mesaj
Reis lakaplı Sedat Peker’in verdiği davete katılanlara tepki büyük
Mafya dünyasından ülkücü çıkmaz

Dünyada yaşayan Türkleri birleştirmek amacıyla açtığı internet sitesi için davet veren Peker’e en sert tepki ülkücülerden geldi

BELMA AKÇURA İstanbul

Çete kurmak ve yönetmek suçundan tutuksuz yargılanan Sedat Peker’in, Turan idealini temsilen dünyadaki Türkler’i buluşturmayı amaçlayan internet sitesinin tanıtım gecesine katılan ünlü isimlere büyük tepki geldi. Emekli generaller Muhittin Fisunoğlu, Veli Küçük, eski bakanlar Mehmet Ali Yılmaz, Abdülhaluk Çay ve pekçok sanatçının katıldığı geceyle ilgili tepkiler şöyle:

Türklüğümü rencide etti
• Kemal Yavuz (Emekli orgeneral): Peker’in davetine katılanlar hiç bir şekilde etik değerlere uymuyor. Türklüğü böyle bir kişinin temsil etmesi Türklüğümü rencide etti.
• Ertuğrul Yalçınbayır (AKP): Devleti idare edenlerin bu gibi hususlara özen göstermesi gerekir. Geceye katılıp katılmamak bu kişilerin bireysel tercihleridir. Ben böyle bir geceye katılmam.

İsmimizi kullandılar
• Levent Temiz (MHP Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı): Ülkücülerden mafya olmaz, mafyadan da ülkücü. Geceye arkadaşlarımız katılmadı, katılanlar da hiç bir zaman Türk milliyetçisi olamadı. Sadece ismimizi kullandılar. Bunlar para için her türlü kirli işi yaparlar.
• Emre Kocaoğlu (ANAP): Ziya Paşa bir beyitinde ‘Nadanlar eder sohbet -i nadanla telezzüz divanelerin hemdemi divane gerektir’ demiş. Yani budalalarla sohbetten zevk alanlar ancak budalalardır. İnşallah kamuoyu bundan ibret dersini çıkarır.

Sitesi hack’lendi!
ŞAKİR AYDIN

Turan idealini gerçekleştirmek için dünyadaki bütün Türkleri sanal ortamda birleştirmek amacıyla "Reis" lakaplı Sedat Peker’in kurduğu www.ozturkler.com sitesi hacker’ların saldırısına uğradı. Site bir süre hizmet veremezken, bazı bölümler de geçici olarak kapatıldı. Dün sabah saatlerinde siteye girmek için tıklayanlar, beyaz ekranın sol üst köşesinde "Faşistler geberecektir" yazısıyla karşılaştı. Tanıtım gecesinin ardından hemen sabote edilen site öğle saatlerinde tekrar hizmete girdi. Ancak "sohbet" ve "forum" sayfaları da karşı görüşler nedeniyle kilitlendi.

Olumlu bakanlar da var:
O da bizim evladımız...
• Perihan Yılmaz (DSP Milletvekili): Bırakın insanlar bir araya gelsin. Böyle bir geceden anlaşma doğar, Peker evladımız.
• Sadi Somuncuoğlu (Bağımsız Milletvekili): Geniş katılımlı toplantılarda her kesimden insanlar olabilir. Ben de çağrıldım. Ancak prensip olarak katılmadım.
• Turan Güven (DYP Milletvekili): Kamuoyunda mahkum olmak başka, yargı yoluyla mahkum olmak başka. Gidenler zorla gitmediklerine göre onlara sormalı. Davet edenin kişiliği ayrı, davet ayrı.




GÜNCEL