Gündem Mağaranın içerisine çadır bile kurmuşlar

Mağaranın içerisine çadır bile kurmuşlar

17.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Güvenlik güçleri Ağrı Dağı’nda gerçekleştirilen operasyonda büyük bir mağarayı ortaya çıkardı. İçerisine çadırların kurulduğu 650 metrekarelik mağaraya teröristlerin kış için yüzlerce kilo erzak depoladığı görüldü

Mağaranın içerisine çadır bile kurmuşlar

Genelkurmay Başkanlığı, sokağa çıkma yasağı bulunan Şırnak Cizre ilçesinde devam eden operasyonda güvenlik güçlerine PKK’lılar tarafından açılan ateşe karşılık verilmesi sonucu sekiz teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Cizre’de dün tank ve zırhlı araçlar görülürken operasyonlara komando ve özel birliklerin de destek verdiği yaklaşık 10 bin askerin katıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Komandolar Cizre’de

Şırnak Valiliği’nin geçen pazartesi 23.00’den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan ettiği Cizre ve Silopi ilçelerinde, hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için polis ve askerlerin ortak operasyonları sürüyor. Cizre’de operasyonlar dün tank ve zırhlı araçlar eşliğinde yoğunlaştıı. Isparta, Bolu ve Sivas’taki komanda birlikleri, Jandarma ve Polis Özel Harekat timlerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin askerin operasyonlara katıldığı belirtildi.

Tank tuzakları vurdu

İlçenin hakim tepelerine zırhlı araçlar ve tanklar konuşlandırılırken dün öğleden sonra tanklar ilçe merkezine indi. Nur ve Cudi mahallerinde tuzaklanmış barikatlar imha edildi. Tank atışları sırasında patlayıcıların infilak ettiği barikatlardan şiddetli patlama sesleri ile birlikte dumanlar yükseldi.

Haberin Devamı

Genelkurmay Cizre’de sekiz teröristin etkisiz hale getirildiği bildirdi. Teröristlerden birinin keskin nişancı tüfeği Kanas kullandığı, birinin de roketatarla saldırı hazırlığında olduğu belirtildi.

Şırnak’ın İdil ilçesinde PKK’lı teröristler ilçe merkezindeki Bener Cordon İlkokulu ile İdil Anadolu Lisesi’ni bastı. Teröristler, sınıflardaki 20’yi aşkın öğretmen ve öğrencileri silah zoruyla okuldan çıkardı. Teröristler bir süre örgüt propagandası yaptıkları öğretmen ve öğrencileri okula gelmemeleri için tehdit etti. Teröristlerin bölgeden uzaklaşmasının ardından, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gelen öğretmenler, durumu yetkililere bildirdi. Durumu öğrenen veliler de çocuklarını okullardan aldı.

650 metrekare mağara

Ağrı Dağı’nda İl Jandarma Komutanlığı’nca 14 Aralık’ta “Şehit Er Medet Mat-2” adıyla başlatılan operasyon da sürüyor. Operasyona Sikorsky tipi helikopterler havadan, komandolarla birlikte Ağrı Jandarma Özel Harekat Taburu da karadan destek verdi. Operasyon sırasında Iğdır’ın Karakoyunlu İlçesi’ne bağlı Bulakbaşı Köyü kırsalında şimdiye kadar hiç dikkat çekmeyen büyük bir mağara ortaya çıkarıldı.

Doğal sığınağa güçlükle giren güvenlik görevlileri, stoklanan malzemenin çokluğu karşısında şoke oldu. Toplam 650 metrekarelik mağarada yüzlerce kilo erzak, konserveler ve saç tavadan kavurmaya kadar ilk yardım malzemelerine kadar bulunan yaşam malzemelerinin buraya nasıl çıkarıldığı araştırılıyor.

Haberin Devamı

Sur’da operasyonlar

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı uygulanan altı mahalle ve bir caddede, operasyonlar devam ediyor. Bugüne kadar bini aşkın vatandaş, evlerini terk etmek zorunda kaldı. İmkanı olmadığı için evlerinde kalan ailelere ise kaymakamlık ekmek ve gıda yardımı yaptı.

Sur Kaymakamı Memduh Tura, yasağın uygulandığı bölgelerde 25 bin vatandaşın yaşadığını belirterek “Ailelere muhtarlar aracılığıyla kuru gıda paketi ulaştırıyoruz. Şu ana kadar 500 ailemize gıda ulaştırdık” dedi.